söndag, november 05, 2023

Jo jag tänkte på en sak ...

 ... som så ofta så här års: vad ska de ta på sig i vinter när det blir kallt, människorna som nu har lång dunkappa knäppt hela vägen, till ullmössa, stor halsduk och tjocka vantar? När det är +8!

8 kommentarer:

  1. försökt härda mig och ätit frukost ute på altanen varje dag i oktober. Mysigt, kallt ibland, sällskap av fåglar, och haft mössa på mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det är kallt ska man självklart klä på sig. Anpassat till temperatur och vind! Men i +8, nästan vindstilla?

      Radera
  2. mycket individuellt... ungefär som morgonpigga människor som tror att alla andra är morgonpigga 😳

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fattar att det är individuellt, men min fråga kvarstår: VAD tar de till när det är minus 20?

      Radera
  3. Instämmer helt. Tänkte också på detta igår. Blir överhettad bara jag ser eländet. Här var det ju +8. Undrar om dessa har på sig lika mycket i april när det är +8-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minns ett gammalt talesätt: man ska frysa in i vintern och svettas in i våren ... vet inte om det är rätt väg? Men jag avskyr att vara för varmt klädd, aldrig kul att vara svettig om man inte är ute för att bli just det, förstås.

      Radera
  4. Hahaha! Kom på mig för några dagar sedan med exakt den reflektionen. När termometern visade 0,2 grader förra veckan hade min vinterkappa premiär. Men nu när det är åtta grader har jag bytt tillbaka till höstjackan. Håller nämligen helt med dina tankar där:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är snarare regn och blåst som tvingar en att klä på sig för närvarande - då är yllemössor hur som helst helt verkningslösa. Lyckas man klä sig lagom är det ju underbart!

      Radera