onsdag, december 27, 2023

CITAT om åldrande

Ganska ofta känner jag mig hemskt gammal och hänger inte alls med i samtiden, men andra gånger inser jag att jag förvånande nog inte heller är tillräckligt uråldrig. Många i min bekantskapskrets har oavsett ålder återgått till att kommunicera med bilder i stället för text när de skickar meddelanden från mobiltelefoner eller datorer.

-Lotta Olsson skriver i dagens DN och jag känner igen mig, i alla fall lite. Hon gillar inte det utbredda bruket av emojis, när det nu finns ord man kan uttrycka sig med ... fast man kan ju stundtals känna sig uråldrig även ur andra aspekter ...

6 kommentarer:

  1. tack vare barn och barnbarn lever jag i nuet 💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst. Alla använder vi emojis numera. Men ibland nöjer vi oss med ett mms när det vore mycket trevligare med ett gammaldags telefonsamtal.

      Radera
  2. Bildstöd ju som vi har på skolan. 👌

    Man blir väl inte mer gammal än man gör sig kan jag tänka, men tekniken utvecklas ju snabbt, ligger lite efter här kan jag känna ibland.

    Ha nu en fin dag. 🙏

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä ålderdom är ett svårdefinierat begrepp!

      Radera
  3. Hahaha! Har du kollat i din mobil hur många emojis du har????!!!!! Gör det om du inte har gjort det förut. Det är tusentals. Och om jag ska vara ärlig så använder jag mig av 1. ett skrattande ansikte, 2. tummen upp 3. en fotboll (om jag hittar den.
    Dessutom har jag lagt märke till att det är mest killar mellan 50 och 60 som "missbrukar" emojis. Sedan finns enstaka kvinnor mellan 50 och 80 som är "flytande på" emojis, men inte kan använda en dator.
    Ja, det var mina erfarenheter med odågan som heter emojis...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder också vissa, men ganska få. Skrev faktiskt en krönika om de gula gubbarna i News 55 medan där fortfarande fanns plats för krönikor - det har det inte gjort på två år nu, drygt. Lite synd tycker jag!
      https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/05/gula-gubbar-som-invaderat-varlden.html

      Radera