måndag, december 18, 2023

Näst sist i boktriss: Ä

Boktriss, ett initiativ från Mia i bokhörnan, är inne på upploppet. Det ska vara ett författarnamn och en boktitel som börjar på en och samma bokstav, denna gång Ä, och ett bokomslag där något leder tankarna till en pryl på Ä. En författare går jag dock bet på. Men övriga två kategorier kommer här!

"Älskade" (Beloved) av Toni Morrison läste jag till min enorma belåtenhet innan hon hade fått sitt Nobelpris 1993, då som den första svarta kvinna som tog hem den utmärkelsen. 

"Ägget är löst" är skriven av Hans Alfredson och när det blev en långfilm beskrevs den som "en hårdkokt saga", med Gösta Ekman i huvudrollen. Måste bekänna att jag inte minns mycket av historien, men visst var det något om en stor och lönsam fabrik där allt som gjordes hade ägg som råvara? Ett rejält ägg på omslaget finns det hur som helst.

För egen del är jag förtjust i ägg, i alla möjliga olika former. Och förmodligen finns det ett helt gäng kokböcker där ute som speciellt tipsar om hur man bäst hanterar denna kökets suveräna råvara. 

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. Hans Alfredson var tidlös... eller före sin tid

    SvaraRadera
  2. har lite svårt för Morrison. både före och efter Nobelpriset. Hasse Alfredson var ett språkligt geni och humorn var gudomlig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toni M är inte riktigt lättläst ... men det är Hasse A!

      Radera
  3. Gillar omslaget till "Ägget är löst" skarpt. Nästan så att jag blir sugen att läsa boken också;-)

    Precis som du älskar jag ägg. Man kan ju göra vad som helst med ägg:-)

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt omslag till Ägget är löst :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äggstra bra, som skämtarna brukar säga när det drar ihop sig till påsk.

      Radera
  5. Ja det är väl för märkligt att det inte finns namn som börjar på Ä! Ägget är löst var väl en väldigt konstig film ändå, om jag nu minns rätt.

    SvaraRadera