fredag, mars 21, 2008

Väder att fira i

Det föll aldrig någon snö så att vi fick en vit jul.
Men nu kom den ju till nyår i alla fall, så man ska väl inte klaga.
Även om det råkade bli till det persiska nyåret, som sammanfaller med vår påsk.
Bara att välja vilken högtid man vill fira, i det här helgvädret.

För samtidigt som jag trevar lite vilset efter en påskkärring och några gula små glaskycklingar i lådorna vräker det ner därute. Folk har gett sig ut på vägarna med nyss påsatta sommardäck, vinterstövlarna som knappt använts alls är undanstuvade för säsongen, all sorts skidutrustning har sålts på brakrea, julklappsskridskorna ligger kvar i sin kartong. Och vi har ju faktiskt börjat tro att våren kommit. När det plötsligt vrålsnöar!

Sådan tur, då, att det finns saker att ägna sig åt inomhus. Som böcker, och lammstek. Och godis – ett kilo per person i påskhelgen är medeltalet!
Dessutom har det gått exakt 35 år sedan påbudet att ha jättetråkigt på långfredagen avskaffades, det påbud som stängde biografer och förbjöd glad musik och så vidare.

Kanske höjer allt det vita där ute humöret på en del, medan vi är några som ängslas för krokusarnas överlevnad, stararnas parningslekar och helgtrafikanternas hälsa.
Hur som helst: Glad påsk på er allihop!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Anonym11:33 fm

  Tror jag ska fira persiskt nyår istället för påsk. Gillar inte påsken alls, och inte nu med snö och kyla. Det ska ju vara vår!

  Glad Påsk! Eller... Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Precis när jag skulle till kyrkan verkade det klarna upp och solen kom fram. När gudstjänsten var slut och vi skulle gå ut ur kyrkan, ja då vräker snön ner. Av vårpromenaden blev det intet...

  Ha en underbar helg, vad du nu väljer att fira.

  SvaraRadera
 3. Anonym9:37 em

  Vi brukar åka till Fjälls som har snö. Men nu stannar vi hemma och har snö. Ja så kan det gå....! Glad Påsk eller Gott Nytt år!

  SvaraRadera
 4. Glad Påsk trots vintervädret önskas från mig!

  SvaraRadera
 5. Vad gammal man känner sig när man gör sådana där reflektioner över hur långfredagarna var förr. Man kan inte ens säga att man var barn för 35 år sedan. Tack för att du hälsade på mig så jag hittade din trevliga blogg....:-)

  SvaraRadera