onsdag, mars 16, 2011

Vårtecken

Trångt om saligheten på Stockholms gator i morse. När nu snön äntligen dragit sig tillbaka rätt så rejält har man kört tillbaka nya snömassor, konstgjorda, med lastbil för att skidloppet runt slottet ska kunna köras i eftermiddag.

Effekten sprider sig som ringar på vattnet: busslinjer läggs om, bilköerna blir längre, går långsammare. Och tunnelbanan är packad som en sillburk. Inte överdrivet trivsamt.
Det är då jag ser det. Vårtecknet.

På t-baneperrongen står hon, damen i 50-årsåldern som också är på väg någonstans, klädd i tjock vinterkappa, hatt och handskar. Men fötterna är på väg mot varmare tider, ja kanske är de rent av redan där. Vårtecknet består i att kvinnan har sandaler, med öppet både för tår och häl. Har hon strumpor är de så tunna att de inte syns.
Snart får vi gå utan strumpor och skor, medan blåsipporna kryper upp ur marken med sina ludna små knoppar.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Mor i stugan, hon säger så:
  ”Blåsippor aldrig snuva få.
  Än få ni gå med strumpor och skor,
  än är det vinter kvar” säger mor.

  Fast hon är väl lite tråkig förstås.

  Trevlig vårvinter.

  SvaraRadera
 2. Anonym2:19 em

  Finkläderna man fick till Valborgsmässoaftonen och elden på Torekällberget i Södertälje för ett antal år sen innebar oftast vita slingbackskor och ljusblå vårkappa. Det var ju vår!
  Men den gång man inte drog på sig en rejäl förkylning var ovanlig, så med verklig eller konstgjord snö har ni nog ett tag kvar innan ni kan hoppas på riktig vår i Svedala. Sandaler garanterar inte varmt väder :o) Kanske var damen på perrongen engelsk. Dom brukar köra med peep-toes i värsta vintervädret.

  Kulsprutan

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Lite luttrad har man ju blivit. Är exvis helst beredd att ta mitt allra tjockaste ytterplagg till Valborgsbrasan numera ...

  SvaraRadera
 4. Anonym9:49 em

  om man är dam när man är femtio, vad är man då när man är sextiosex?

  SvaraRadera