måndag, maj 13, 2013

Vita sommarben

Det måste vara fler än jag som minns ett otvetydigt sommartecken från förr: Tanterna hade vita vantar. De var tunna, ofta virkade. Och naturligtvis måste de ha blivit smutsiga på direkten.

Vem hade lanserat denna modenyck? Inte en aning, men man kan ändå gissa att fina damer som shoppade på NK och Sidenhuset hade det. Kanske flickor på film hade vita vantar (säkert av en sort som aldrig blev solkig)? Kanske hade Coco Chanel denna accessoar? Garbo? Audrey Hepburn? Vet inte.

I dag går väl knappast någon med vita sommarvantar, även om det visar sig att de går att köpa. Då kallas stilen för "shabby chic", inte absolut oemotståndligt om du frågar mig. Men det finns en annan modedetalj som numera dyker upp som genom ett trollslag när vädret är soligt och almanackan visar maj.

Då kommer de vita sommarbyxorna fram. Det drällde av dem i dag, en vitbent tant i varje gathörn, vita jeans på bussen, vita capribyxor i glasskön, mjukisbralla i offwhite med resårlinning på parkbänken.
Är det sommar har man vita ben - inte bara när man vågar sig ut barbent ...

Det hade för säkerhets skull också jag. Vem vet, det gäller att passa på - varje sommardag, även den första, KAN ju vara årets sista ...

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Jag hade alltid vita bomullshandskar när jag var ute och finpromenerade som äldre tonåring. Det var Grace Kelly som var upphovet till det modet. I mitten på femtiotalet ungefär.
    Ingrid som köpt ett par rosa och ett par turkosa sommarbyxor men som fortfarande har de svarta på.

    SvaraRadera
  2. tja, när man åker spårvagn, känns det att skulle vara skönt att ha vita (?) sommarhandskar, när man håller i stången och försöker hålla sig upprätt i svängarna... Två par så man kan tvätta dem.

    SvaraRadera