måndag, februari 16, 2015

En tår för vår

Om den vrenskas och krånglar den där våren får man helt enkelt vänta, inget annat finns väl att ta till. Men ingen kan väl ha något emot att vi försöker frambesvärja de där dagarna när knoppar brister, gräsmattan går från grått till grönt och människorna växlar från vintertrötthet till tro på ljusare dagar?!

Ett sätt att självklart att omge sig med vårens attribut inomhus. Tulpaner i vas, blommiga gardiner, kanske en ny färgglad kudde som piggar upp en gammal soffa, lite grådaskig den också som miljön där utanför. Alla med minsta intresse för heminredning kan ta chansen!

Eller så kan man som jag bjuda sig själv på en extra kopp kaffe, serverad i porslin som bär omisskännliga vårtecken. Känner ni igen mönstret? Kan tänka mig det! Två likadana koppar har jag. De härstammar från den tid när smörgåsmargarinet Flora lanserades, på sent 60-tal. Och min pappa, som hade affär, fick dem som reklamprodukter från Margarinbolaget. Äggkoppar ingick också, plus en plastlåda ("smörask") med samma blommor, för att sätta ner paketet i.

Och vem tror ni utformat Flora-servisen? Ingen mindre än Stig Lindberg, påstås det i vissa källor. Medan andra hänvisar till Carl-Arne Breger, också ett s k stort namn, ja världsberömd hävdar somliga! Han kallades "Sveriges Mr Plast" eftersom han gillade det moderna materialet. Den som vet säkert får väldigt gärna berätta vem man ska ära. Eventuellt kan det vara så att Lindberg formgav själva porslinet och någon annan (Breger?) gjorde blommönstret.

Ibland är faktiskt reklam trevligt. Åtminstone när den är i snygg design, hållbar och bär med sig en bit historia.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Anonym2:21 em

  Vad gäller vädret är det åtminstone en av de (få) grejer som är genuint demokratiskt. Att det sen är lokalt eller inte har ju mer med geografi att göra.

  Fin kopp på bilden!
  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. nån Flora-sak har jag (fast jag aldrig ätit margarin

  SvaraRadera