lördag, mars 27, 2010

Earth hour

Earth hour, timmen när man ska släcka för att visa sin vilja att göra något för miljö och klimat, har passerat. Jag försökte med kamerans hjälp kolla om effekten skulle synas från vår balkong. Men resultatet är tveksamt. Fast kanske ändå lite färre ljusa fläckar till höger (efter 20.30) än till vänster (före 20.30)?
Inomhus blev det ju hur som helst riktigt trivsamt, med de levande ljusens sken på nyss hemburna, prasslande fräscha tulpaner ...

Läs mer om Earth hour exempelvis här, här och här!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Jag tror att folk släkte för att de ville följa detta reklam-jippo på TV.

  SvaraRadera
 2. Anonym1:20 fm

  Fortsätt nu med att sänka din temperatur till 12 grader inomhus. Den som har högre temperatur är en posör som inte tänker på kommande generationer.

  SvaraRadera
 3. Anonym6:00 fm

  Så du släckte lamporna och tände en massa stearinljus istället?
  Är inte syftet med detta WWF-jippo att för en timme minska koldioxidutsläppen?
  Om alla gjorde som du blev resultatet mörker och mer CO2 ut i atmosfären. Grattis!

  Donk

  SvaraRadera
 4. Det var värst vad alla är negativa här! Själv släckte jag men det lyste i ganska många fönster omkring mig. Dimman gjorde att det såg extra speciellt ut i mörkret.

  SvaraRadera
 5. Men oj oj oj... Tänk att jag trodde folk hade bättre koll än så (tänker på flera av dina anonyma komentatörer. Earth Hour är en manifestation, ett sätt att göra sin röst hörd! Att visa att man bryr sig! Hemma hos oss släckte vi lampor och stängde av både tv och datorer. Tände STEARIN ljus och mös!

  SvaraRadera
 6. Ack ja, det är inte lätt att göra rätt!!!
  Till den rakryggade och rättrådige fast anonyme kommentator som rekommenderar 12 grader inomhus kan jag bara säga, att det nog endast kan appliceras på folk som bor i villa. Vilket han/hon kanske gör?! Så bra!

  SvaraRadera
 7. Som sagt var - detta var en manifestation! Att dra ner på koldioxidutsläppen vet vi nog alla att det är ett hårt och långsiktigt arbete. Hemma hos oss hade vi det också riktigt mysigt i stearinljusets sken.

  SvaraRadera
 8. Jag jobbar på ett kommunalt elnätsföretag och har via kommunen ålagts att släcka gatljuset och utvärdera stadens elförbrukning under timmen.
  Resultatet var något nedslående, endast ca 5% minskning under första kvarten (gatljuset släckt bara 15 minuter på inrådan från polisen) Därefter ingen märkbar skillnad.
  Slutsats: det finns 8759 timmar till att visa att man gör något, en timme om året är ganska meningslös!

  SvaraRadera
 9. Henrik har naturligtvis alldeles rätt. Man ska tänka energisnålt hela tiden om det ska bli nån riktig effekt!

  SvaraRadera