tisdag, november 02, 2010

Pippi nr 43 hamnade faktiskt i tv!

En dag i april i år plockade jag fram en handväska ur mina gömmor. Det fanns en särskild anledning till det: väskan pryds av en stiliserad fågel i glada färger. Den skulle bli nummer 43 i min lilla blogg-serie Pippi på fåglar.

Av en ren ingivelse fick jag för mig att googla på designernamnet i väskan och vips! hittade jag en historia som verkade vara värd att berätta – ja, klickar du här ser du vad jag skrev.
Cora Jacobs stannade kvar i mitt minne. En dag gick jag till mina kollegor på redaktionen för tv-programmet Korrespondenterna, som bara ägnar sig åt utrikesreportage, med en utskrift av min bloggtext.

-Kolla, sa jag, det här är en lysande story! Jag åker gärna till Filippinerna och gör den!
Nu sänds reportaget, klockan 21.30 i tvåan i morgon (3 november).
Fast det är inte jag som varit i Manila och träffat Cora, tyvärr, men jag tänker i alla fall titta för enligt vad jag hört är berättelsen ännu bättre än vad jag kunde komma fram till med bara nätet som hjälp.
Och du som hängivet följt min serie om mina fåglar, du kommer ju i alla fall ihåg var du hörde den först … en väska exakt likadan som min skymtar dessutom i programmet!

Onsdag kväll, alltså. Korrespondenterna, kl 21.30, i SVT2. Och förstås i SVT Play. Temat är "mode som slagfält och brobyggare".

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Åh, jag såg den ju alldeles precis! :)

  SvaraRadera
 2. Såg programmet (och väskan :) )
  Fantastiska kvinnor som kan skapa företag och samtidigt hjälpa sina medsystrar till arbete.
  Att göra det bästa av sina situationer - bara att beundra.

  Hälsn. Eivor

  SvaraRadera