fredag, april 19, 2013

Veckans fönster är BEVAKAT

Storebror ser dig. Det som en gång lät som en utopi har blivit sanning. Det kan till och med vara så att det är lillebror som ser dig. Dessutom tyder mycket på att brorsan, alldeles oavsett storlek, är med kamera försedd. En liten digital sak som ryms i fickan eller, kanske ännu troligare, är inbyggd i mobilen.

Man kan hitta både för- och nackdelar med det där med att ständigt vara bevakad, om än inte av en personalstyrka med kraftigare beväpning än en kamera. Plötsligt har den fotograferande allmänheten blivit till stor hjälp när brott ska klaras upp - som nu i Boston, där förövarna av ett bedrövligt bombdåd fastnat på bilder av utschasade men glada och nöjda maratonlöpare. Glada, alltså, tills det small.

På minussidan finns väl det där med integriteten, att kunna hävda rätten till sin egen bild. Men även den som är ute på olovligheter får finna sig i att tiden har sin gång.

Och så händer det ibland att man känna att någon tittar på en, lite oväntat så där. Vem? Va? Varför? Som till exempel när jag härom dagen promenerade på en gata på Östermalm och fann att jag kände mig iakttagen, samtidigt som de där glasögonen lät mig bevaka det som eventuellt hände i de två små rummen där innanför ...

Fyndiga skyltfönster som detta (hos en optiker) är en pålitlig källa till hjälp när Susanne proklamerar tema för Veckans fönster, denna gång alltså BÈVAKAT. Klicka på länken för fler bilder - och trevlig helg!

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Härlig och annorlunda tolkning du bjuder på i vårt bevakade samhälle!

  SvaraRadera
 2. Högbevakning - går inte att komma undan ;)
  http://lundcityphoto.wordpress.com/2013/04/20/weekly-photo-challenge-up/

  SvaraRadera
 3. Rolig och annorlunda tolkning av bevakningen! Delar dina tankar om övervakning!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin och annorlunda tolkning, både bild och text är ju perfekta till veckans bevakning! :-)

  SvaraRadera
 5. Fin tolkning. Vi får filtrerar genom glasögon som är polaroida inte paranoida. :)

  SvaraRadera
 6. Kul infallsvinkel det här med det allmänna fotograferandet. Har i och för sig aldrig känt mig utsatt men det finns nog de som kan ta illa upp och de är i fel situation.

  SvaraRadera
 7. Kul bild och annorlunda tolkning!

  SvaraRadera
 8. Anonym12:36 em

  Fyndigt foto och bra blogg.
  Ha en skön helg!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 9. Intressant text (som vanligt, får jag tillägga när det gäller dina fönsterbidrag) och till det en småklurig bild. Vilken skyltning!
  Undrar lite över vad det är jag kikar på? :-)
  Ser genom glasögonen mest andra solglasögon på bilderna av rummen på ställningarna där i butikslokalen. Ställningarna ser ut som sådana man ställer keyboard på, men här är det lustiga tittskåp! Får inte riktigt ihop ditt mystiska fönster, men klart spännande bidrag.
  Får klura vidare... kika mer.

  SvaraRadera
 10. Kan det vara Storebrors (som ju Orwells romanfigur hette innan den nya svenska TV-kulturen tog över) glasögon som sitter där i ditt fönster? :-)
  Fin tolkning av temat.

  SvaraRadera
 11. Häftig bild...
  Vårkram Kakan

  SvaraRadera
 12. Härlig bild och fantastisk text som vanligt. Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Häftigt! Det fotot gillar jag:=)

  SvaraRadera
 14. Skyltfönster är fantastiska, det har du rätt i, och ger lösningar på många teman jag väljer. Din bild blir jag lite konfunderad över, precis som Erik.

  SvaraRadera
 15. Lite annorlunda optikerfönster än vad jag är van vid... brukar vara så stramt, flashigt och modernt... här finns det mycket att fästa blicken i.

  SvaraRadera
 16. I din bild känner jag mig bevakad och i din text känner jag igen mig. Roligt och klokt bidrag.

  SvaraRadera
 17. Kul foto! Och fiffigt av optikern att skylta så.

  SvaraRadera