onsdag, augusti 21, 2013

Lösrumpa – den nya reservdelen

Alla kvinnor med någon som helst självbevarelsedrift har en stor spegel, en som visar hela människans bild, från topp till tå.
Det är inte alltid roligt att möta den där bilden, möjligen men inte bara på grund av att åren går. Den där kroppen är flitigt använd och en och annan skavank blir omöjlig att blunda för, hur gärna man än vill.

Här behövdes det inte ...
Men det är ändå rätt bra med den där spegeln: passar tunikan verkligen till just de här byxorna? Borde jag kanske ta ett par andra skor? Skär sig färgen på sjalen mot jackan eller kan det kallas ton-i-ton? Detta alltså så länge kläderna sitter på kroppen.
Att möta sin bild utan kläder kräver större mod. Somligt hänger onödigt löst, annat är onödigt utspänt, något är helt oavsiktligt onödigt iögonenfallande. Vad göra?

Vi vet att allt fler tar kirurger till hjälp. Inte alltid med lyckat resultat. Någon får läpparna förvandlade till en fågelnäbb som knappt går att stänga, andra köper nya bröst som obarmhärtigt avslöjas när den en gång naturliga klyftan i dekolletaget blivit en Silicon Valley, där behagen liksom hänger i var sin påse. Sedan finns det möjlighet att flytta runt saker i kroppen, suga fett på ett ställe för att puffa upp ett annat – uppräkningen av "förbättringar" kan bli hur lång som helst.

Lite mindre dramatiskt (och oändligt mycket billigare) blir det om man väljer att köpa lösa tillbehör. Och nu har jag för första gången insett, att man inte bara säljer löshår, lösnaglar, lösögonfransar och lösbröst. Det går att köpa ännu en reservdel: lösrumpa!

Lösrumpan består av två mjukt rundade kuddar som sitter inbäddade i ett par tämligen rejäla trosor. Med underbyxans hjälp blir stjärten genast mera kvinnlig (sägs det alltså), kanske mer än den någonsin varit – eller kanske som en återgång till det som en gång var. Jeansen ska sitta bättre, klänningen falla snyggare, topparna kan vara kortare ...

Expertis har nu konstaterat att jag numera har en onödigt platt bak och alltså borde investera några hundralappar i rumptrosan. Fast vid närmare eftertanke har jag beslutat avstå.
Har man nu en välnärd och inte helt genomgymnastiserad kropp som aldrig kunnat visa upp en platt mage kan man kanske ändå få glädjas åt en annan platt kroppsdel?

Copyright Klimakteriehäxan 

8 kommentarer:

 1. Anonym10:43 fm

  Hihi - min bak är också betydligt plattare nu än förr. Men det kompenseras på framsidan av ölmaggen.
  Inga trosinköp här heller.

  Kulsprutan  SvaraRadera
 2. Turnyr kallades det när min mormor fortfarande hade lång kjol och använde sådan i början av 1900-talet. Så pass sent att mamma som föddes -11 mindes den.

  Min rumpa är inte i behov av utfyllnad, men jag har sett många män som borde köpa lösrympa för att få jeansen att hänga kvar.

  SvaraRadera
 3. Det där blir ju litet som att ha axelvaddar men på ett annat ställe:)

  SvaraRadera
 4. Axelvaddar är precis vad det är, men lite större. Fungerar utmärkt och inte behöver man några tanttrosor heller, fungerar enkelt med två par av de vanliga och så lägger man kudden emellan.

  SvaraRadera
 5. Vi lever i ett fritt land - bara att pröva!

  SvaraRadera
 6. Sylfiden5:45 em

  "en välnärd och inte helt genomgymnastiserad kropp" - joooo just det :-D

  SvaraRadera
 7. Avstår fra løse rumper, har tull nok med den faste,så nei, Kom nok til å rote bort halvparten og hva da?
  Man får være som man er :)
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  SvaraRadera
 8. jag är ändå för snål....

  SvaraRadera