fredag, juni 05, 2015

Ett galet väskköp

Det är förmodligen världens dyraste handväska. Åtminstone den dyraste som sålts på auktion, hittills.
Du skulle kunna ha köpt en rejäl villa för pengarna. Eller en mindre lägenhet i ett attraktivt bostadsområde. Men det går ju inte att bo i en knallrosa damväska ...

En Birkin-väska från Hermés i fuchsiafärgat krokodilskinn, besatt med guld och diamanter, har klubbats för nästan två miljoner kronor hos berömda auktionsfirman Christies i Hongkong.

Om jag är avundsjuk på den nya ägaren? Nej, inte det minsta. Har aldrig ens varit särskilt förtjust i den flitigt kopierade modellen, som har den dåliga egenskapen att den inte kan bäras hängande över axeln. Dessutom verkar den onödigt krånglig att stänga när man petat ner alla sina tillhörigheter som "måste" med  om de nu får plats?

Men jag kan inte låta bli att undra vad som får en tänkande varelse av kött och blod att satsa en hel förmögenhet på en handväska. Så dyr är den att ingen förmodligen vågar använda den ... inte ens en väskryckare skulle glädjas åt ett sådant kap, eftersom den inte skulle gå att omsätta på svarta marknaden! Och tänk om någon häller ut kaffe eller vin över dyrgripen? Och framför allt: tänk på allt det där kloka, nyttiga och bra man kunde ha gjort för den penningsumman i stället! För sig själv och/eller för andra!

Visst, jag tillhör klubben "Väskans vänner", rent generellt. Men all galenskap måste väl ha sina gränser? I väskvärlden är den numera passerad.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. skulle passa mej perfekt ♥

  SvaraRadera
 2. Hannele - jag har inget emot färgen, inte alls. Men prislappen, den gillar jag INTE.

  SvaraRadera
 3. om jag träffade en man som bär på en klocka för 2 milj, skulle jag tycka att han är korkad.

  SvaraRadera
 4. Jag har ju ofta deklarerat att jag inte är nåt för att ha bara för märkets skull. Däremot var jag riktigt nöjd med min hemsydda jeansväska som jag testade idag. Perfekt! Går att ha över axeln och går att hålla i handen.

  SvaraRadera