torsdag, juni 18, 2015

Har vi missat något?

Misströsta inte. Det ÄR midsommar.
Rådande väderlek påminner mig om ett citat som en kollega bevarade. Hon hade, väldigt smart, bestämt sig för att aldrig glömma alla de där fantastiska huvudet-på-spiken-kommentarerna som hennes barn med all säkerhet skulle komma att uttala. Därför hade hon en speciell anteckningsbok där alla roligheter noggrant antecknades.

Det visade sig, att även andras ungar kunde komma med på de där sidorna, bara det som de sa var bra eller roligt nog. Så hamnade Sonen i den där boken. Där står, med datum i juni 1994, något just han har sagt och som jag uppenbarligen hade återberättat: 
"Missommar. Mamma, vad betyder det? Att man missat sommaren?".

Ja, nog kan man undra. Har vi missat något? Man kan drömma om de gånger man hoppat "Små grodorna" och samlat gräsfläckar på vita sommarkläder, medan myggen surrat runt fotlederna och den solsmälta glassen runnit ner på hakan.

Blommar gör det i alla fall, som tur är. Men ska du ut och fira? Glöm inte paraply! 
Själv skulle jag hellre bli blöt genom att, i säsongens premiärdopp, hoppa i sjön. Tveksamt hur det blir med den saken, trots att det snart är juli.
Trevlig midsommar hur som helst!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. haha --- missat sommaren -där satt den!
  Just idag är det så fint här uppe hos mig, hoppas det håller i sig hela dagen. Borde faktisk haft en sån bok jag med ...att skriva ner allt underbart från mina barnbarn!
  Trevlig midsommar önskar jag dig med eller utan paraply! :-)

  SvaraRadera
 2. jag kan dansa i gummistövlar trots +12ºC och sju sorters sill ska jag inte ha under kudden.

  SvaraRadera
 3. Bra tips, barnbarnsboken. Jag började med att skriva Casimirs Dagbok när han var nyfödd men slutade när han var 3,5 månader tyvärr. Vi hade roligt i veckan, Casimir och jag, när vi läste den tillsammans.
  Har det lugnt och skönt här hemma eftersom det spöregnar ute och man inte behöver gå ut på promenad. Än mindre dansa runt midsommarstången eftersom Mirrfamiljen reste iväg till Astrid Lindgrens värld i morse.
  Ingrid

  SvaraRadera