torsdag, juni 16, 2016

Men hur ser du ut flicka!?

Kanske vaknade hon för sent. Kanske hade hon inte sovit i sin egen säng. Kanske är det därför hon sätter på sig ansiktet på bussen?

Det är omöjligt att inte stirra. Fram kommer burkar, dosor, stift och borstar, fast allra först naturligtvis en spegel. Och medan andra passagerare krampaktigt klamrar sig fast i något för att hålla balansen undviker tjejen på ett imponerande sätt att peta sig i ögat eller lägga mascara på kinden. Krämer och skuggor hamnar på plats.

Sist tar hon fram läppglans och applicerar ett rejält lager på putande mun.  Make up-sakerna försvinner ner i den rymliga väskan igen. Den färdigsminkade blundar och lutar sig belåtet bakåt i stolen, nöjd med resultatet.
Men vi som utgjort publiken när hon utfört sin målarkonst har antagligen sett mer än det hon själv konstaterat ....

Hur har vi hamnat där: skolflickor orkar knappt blinka (alternativt blinkar frenetiskt hela tiden) för att lösögonfransarna är för långa, för täta och för tunga? Och de botoxade läpparna är svåra att stänga? Jag har svårt att inte säga, rakt ut till henne: Men flicka  hur ser du ut egentligen?
Läs hela texten på News55, nyhetssajten för dig som varit med ett tag och vill slippa tramset.
Kul om du kommenterar, kanske delar du rent av!

Copyright Klimakteriehäxan 

1 kommentar:

  1. minns när dottern i 13-års åldern bestämde sig för att sova en ½ timme extra - istället för att spackla den fina unga hyn. Medans jämnåriga klasskompisar hade full gala-makeup i skolan på vardagarna... (hur de såg ut på fester vågar jag inte ens tänka på).

    SvaraRadera