tisdag, juni 12, 2018

Blommigt i bokhyllan

Idag har Johanna i deckarhörnan satt sig i åhörarbänken för att lyssna till sjungande barnaröster ... hon skriver: Det är många skolavslutningar just nu och det för osökt tankarna till den svenska sommarpsalmen "Den blomstertid nu kommer". Steget är inte långt till veckans tema för topplistan, våra fem favoriter när det gäller blommiga bokomslag.

Det blir helt enkelt fullt hus här hos mig med pocketar av en och samma författare, för när man härom året gav ut en rad av Selma Lagerlöfs böcker i ny formgivning är omslagen alla hämtade ur textilkonstnärinnan Gocken Jobs mönsterkatalog. De är så otroligt fina att jag hela tiden vill köpa dem, trots att jag redan har dem, med andra omslag, i hyllan! Och det här blev ju rena rama gratisannonsen ... inte för fem titlar, men för sju! Svårslagna, om jag får bestämma (och det får jag ju, här i alla fall). Att texten är superb vet ni förstås redan.


Min kärleksaffär med Gocken Jobs började för övrigt för länge sedan, och min förtjusning visste inga gränser när jag kunde köpa en hel soffgrupp (soffa och två generösa fåtöljer) klädda med tyg i hennes mönster Rabarber. Jag minns de där möblerna med stor värme och saknad. Man satt bra i dem, dessutom, det var inte bara ögonfägnad!


Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. fint med textilkonstnärer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag älskar ju textilier rent generellt!

   Radera
 2. De här omslagen är ju bara helt magiskt vackra!

  SvaraRadera
 3. Så fina omslag! Och ett fnt innehåll också.

  SvaraRadera
 4. Ja, de bokomslagen fick mig också att vilja köpa alla böckerna igen, för att kunna njuta av de vackra omslagen. Och vilken dröm att ha en fåtölj eller en hel soffgrupp i tyg med något av de mönstren!

  SvaraRadera
 5. Wow, de där bokomslagen är verkligen jättevackra.

  SvaraRadera
 6. Så fint blommande. Älskar nyutgåvan.

  SvaraRadera
 7. Jättefina blommiga omslag!

  SvaraRadera
 8. De är så vackra de där omslagen.

  SvaraRadera
 9. de är så läckra de där omslagen. har i alla fall Gösta Berling och Jerusalem

  SvaraRadera
 10. De är superläckra.

  SvaraRadera
 11. Såg blommiga bilder hos dig och Annette. Så jag fick ju faktiskt kolla mina bokhyllor i hopp om att åtminstone hitta en blommig bok. Det gjorde jag inte;-)
  Omslagen du visar är riktigt bra och väldigt snygga. Detta sagt av en f d grafisk formgivare;-)

  SvaraRadera
 12. Det gläder mig att vi är så himla överens om detta! Låt böckerna blomma!

  SvaraRadera
 13. Tycker också jättemycket om de här omslagen! Det fanns jättefina anteckningsböcker också i samband med att böckerna släpptes. Kejsarn av Portugallien fick en plats på min topplista, men jag kunde egentligen valt vilken som helst av de här.

  SvaraRadera
 14. Det där är nog en vacker serie!

  SvaraRadera