onsdag, augusti 15, 2007

Ännu ett genidrag, med stavtag

Ni vet hur det är så här års: man bör börja tänka på baddräktsformen.
Ja, inför nästa sommar alltså, den här gången blev det ju som vanligt uselt resultat, men å andra sidan är säsongen så gott som över och man ska aldrig gråta över spilld mjölk, som bekant.

Men just i dessa sista dallrande semesterdagar börjar samvetet vakna. Jag hade naturligtvis tänkt att motionera minst 30 minuter varje ledig dag – vad vore väl klokare, rimligare, enklare?
Blev det som jag tänkt?
Naturligtvis inte.
Bara fläckvis har jag rört på mig, bara stundtals har jag använt muskelgrupper som inte tas i bruk när man äter, åker bil, sover eller degar framför teve och dator.

Nu ska det bli ändring.
Plockade fram mina stavar i går och drog iväg, bara för att upptäcka att jag inte lärt in den rätta tekniken. Satte nästan krokben för mig själv vid ett par tillfällen. När jag sedan sökte instruktion på nätet hamnade jag här, på tidningen IForms egen sida.

Fann där ett annat genialiskt påhitt som visserligen är fullständigt olikt en västerbottnisk vedhämtare (se posten nedan) men som jag ändå blev glad över.
För utan att vara medlem eller prenumerant kan man alldeles gratis kolla exakt hur lång den slinga är som man tänker/brukar springa/gå/cykla.
Skriv in ditt postnummer, klicka på hållpunkter längs den väg du valt och det är klart.
Sådant fungerar som en sporre på mig, troligen på fler.

Den runda jag bestämt mig för i dag är 4,68 km lång, har jag nu konstaterat – med reservation för några meter hit eller dit.
Med eller utan stavar?
Ska ta mig en kort funderare på saken.

Töntstämpeln som vilat tung över stavgångare är väl i alla fall så gott som raderad vid det här laget.
Vill man vaccinera sig mot den kan man ju alltid ta till det internationella namnet på denna sällsamma gångart: Nordic Walking.
Nancy Sinatra borde göra en ny inspelning av sin gamla hit, nu med textraden ”These poles are made for walking – come on, the Nordic Way!” – jag nynnar glatt med.
Om jag nu bara får ordning på stavarna.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag ler stort! Var du med förrförra sommaren när jag la ut min dikt om stavgång?

  Jag möter ibland en tant som går störtlopp med sina stavar, och en annan som slänger med dom hit och dit, och en tredje som går passgång. Jag vet inte vart jag ska titta... håller på att garva ihjäl mig. Har du åkt vanliga skidor? Det är samma teknik. Motsatt hand och fot fram - resp bak.
  Lycka till. Jag har gått ett par mil per vecka - dessutom ätit väldigt sunt och gått ner 0 hg. Fast konditionen har nog farit väl...

  SvaraRadera
 2. Anonym5:48 em

  Vänster fram, höger bak..

  SvaraRadera
 3. Det där lät ju jättesmart! Följde länken - och där var det brunt. Brunt och brunt. Länsgränsen och Storavan fanns med på kartan. Men det blir nästan lång promenad...

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul - jag har redan mätt de rundor jag brukar gå. Det är på mellan 4 och 5 km.

  SvaraRadera
 5. Ösregnar och då är det ganska lätt att stanna hemma. Fast jag går hellre utan stavar än med, inte för att det är töntigt men vill inte ha nåt i händerna utan viftar med armarna för att få bättre fart. ;D

  SvaraRadera