torsdag, februari 26, 2009

Sex eller spis - eller kanske sex och spis?

Jaha, då var det dags igen.
Min blick fångas av ännu en av de där webb-frågorna som jag älskar att hata, som jag absolut aldrig svarar på, men ändå med ett snett leende gärna kollar in resultatet av.
I dag är det Dagens Nyheter som visar upp ett nyvaknat intresse för mänskliga relationer.

Webb-frågan går ut på ett val, förstås. Vad vill du helst ha: ett bättre sexliv – eller ett nytt kök?
När inemot 10 000 personer klickat är resultatet ganska klart till fördel för sex. 29 procent väljer köket, medan 64 procent hellre satsar på aktiviteter i sängen (eller på annan fritt vald plats). 7 procent kunde inte bestämma sig och svarade alltså ”vet inte”.

Då är frågan vad detta berättar om oss svenskar – eller åtminstone om den befolkningsgrupp som besöker DN på nätet och dessutom inte delar min aversion mot webbfrågor. Resultatet ska tolkas med viss försiktighet, skriver tidningen, och det är naturligtvis sant. Men ändå.

Kan det alltså vara så
att inemot två tredjedelar har ett halvbra, mediokert, uselt eller obefintligt sexliv?
Eller är det helt enkelt på det viset att de faktiskt är väldigt nöjda med sina kök?

Det finns ju en gammal definition av kvinnans roll. Hennes plats är som bekant i köket. Där ska hon ska stå vid spisen och föda barn. Kanske har det vid det här laget gått dithän att hon ska stå vid spisen och göra barn?
Eftersom vi ändå verkar vara ganska nöjda med våra kök. Och gärna vill ha bättre sex. Detta alltså enligt min försiktiga tolkning.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Anonym8:03 em

  Tror du inte att du hade svaret i föregående inlägg:
  "TV:n är den största erotikdödaren av alla. Vi tittar på andra som äter middag, gör roliga saker och har sex. Gör allt det där själva i stället!"
  Jag tycker det säger det mesta...
  Antagligen är Svensson väldigt nöjd med sitt kök.

  SvaraRadera
 2. Jag är nog den enda kvinnan i Sverige, som sagt nej till maken, som föreslog nytt kök... efter nitton år i samma kök :)

  SvaraRadera
 3. Jag har ett skruttigt sjuttiotalskök med luckor som jag själv målade om på nittiotalet. Inga kommentarer i övrigt.

  SvaraRadera
 4. Anonym3:52 em

  Ang hp´s kommentar - vad gör ni i köket och hur varierar ni det efter 19 år? Måste vara kul om du inte vill byta fast han verkar vilja förnya. Säj inte nej.

  SvaraRadera
 5. Anonym, tja, i vårt liv händer så mycket annat spännande hela tiden, nu när vi är barnlösa och fria. Heminredning står inte som högsta prioritering ;)

  SvaraRadera