söndag, januari 17, 2010

Efter jul så kommer ... pippi på fåglar 30

Jag får be alla traditionalister om ursäkt. Tomteparaden har ännu inte riktigt marscherat ut ur mitt hem. Jo, jag vet att det var Tjugondag Knut i onsdags. Och jo, de är på väg. Nu ska det inte dröja så värst mycket längre. Det är bara det att det finns så mycket annat att pyssla med, annat som liksom tränger sig före!

Man ska till exempel handla. Man ska till exempel laga lite mat. Man ska till exempel sortera lite tvätt. Man ska till exempel springa ett varv i någon affär där det är halva priset på rean. Man ska till exempel vattna blommorna. Man ska till exempel plocka ur diskmaskinen. Man ska till exempel ... ja ni fattar. Det kan också kallas för att prokrastinera, en idrottsgren vars elitklass jag anser mig tillhöra, dock utan att någonsin få medalj.
Men har jag bara skrivit färdigt här så SKA tomtarna bort!

Det betyder också att den av min mamma handbroderade duken, som jag fick i julklapp för fyrtio år sedan, rullas ihop i väntan på en jul till (bilden nedan). Eventuellt får jag vänta lika länga på att tazetterna i min lilla blomsteruppsats ska slå ut. Tur att hyacinterna uppfört sig som de ska.

Men sedan står det inte på förrän det är hönans och kycklingarnas högtid som gör sig påmind. Fast just den här hönan på min bild, hon får står framme året om, eftersom jag gillar hennes uppsyn. Visst är det något förvånat/nyfiket, i kombination med piggt, över hennes keramiska blick?

Och om nu tomtarna hittar ner i förrådet igen är det kanske rent av dags att fira detta med årets allra första semla. Som en belöning, alltså.
Det finns en liten sen julbelöning till som faller ut närmare påsk: fyra stora amaryllisknoppar som ser lovande ut!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Hönan ser helt klart intelligent ut!

  Jag har haft helt andra "ska bara till exempel" den här veckan... men ovanligt roliga. Har bara till exempel skrivit en ny sång och till exempel två nya verser... och till exempel stickat några beställda muddar... och ett förslag på arbetsplan till mitt jobb (Så att vi har ett papper att sticka fram om skolinspektionen slår till...Jag hade nästan lust att skriva det på rim, men jag har varit seriös och använt så fina ord att jag knappt förstår dem själv :) )

  Tyvärr har jag inte hunnit diska eller städa skrivbordet som jag hade tänkt.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar hönor, bara så du vet, och din höna ser ut att vara en sympatisk höna.

  SvaraRadera
 3. Visst finns det mycket att annat att göra än att plocka bort julsakerna. Vi fick verkligen anstränga oss att börja plocka i går, men nu är det klart i alla fall. Ändå har vi inte så mycket framme, just för att det är så hiskeligt tråkigt att plocka bort julen.

  SvaraRadera
 4. Här finns det en till som har lite Alfons Åberg över sig. Jag ska bara....

  Jag har i alla fall börjat plocka bort julen lite grand. Fått ner stjärnor och stakar. Resten får stå till imorgon eller till på tisdag eller.....

  Vilken vacker duk du fick av din mamma en gång för länge sedan.

  SvaraRadera
 5. Härlig höna och jättefin duk!

  SvaraRadera
 6. Anonym3:45 em

  Nuärejuligen,
  nuärejuligen
  ochjulenvararäntillpåska

  Vad är det som förvånar dej - det här har du väl vetat länge..............

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Anonym2:04 em

  pro-kra-sti-nera
  vad är det?

  VV

  SvaraRadera
 8. VV - här får du svaret:
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2007/04/proffs-p-att-prokrastinera.html

  SvaraRadera
 9. Anonym1:57 em

  Nu skäms jag över mitt dåliga minne. Svengelska är nämligen att av de språk jag trodde jag hade ordning på!
  VV

  SvaraRadera