onsdag, juni 30, 2010

En pippi vi vill slippa

På den stora gröna gräsytan där lekande barn, picknickande semesterfirare, idrottande energiknippen och lata solbadare brukar ha det som bäst har nu invasionen ägt rum.
Kanadagässen har kommit.

Om de nöjde sig med att beta av det gröna gräset vore det väl någorlunda OK. Men intag betyder här, precis som med alla andra levande varelser, också utsläpp. De här gässen, i och för sig rätt vackra att titta på, skiter och skitar ner på ett fullständigt hopplöst sätt.
Hur många svenska badstränder har blivit så gott som oanvändbara sedan kanadagässen kom? De här miljöförstörarna togs hit på 30-talet av en man som sannerligen inte visste vad han gjorde. Egentligen hör de hemma på andra sidan Atlanten - och tänk om de ändå hade fått stanna där!

Det finns alltså exempel på en och annan pippi som inte ens vi fågelvänner gillar.
Kanadagåsen är en sådan. Men slaget är kanske redan förlorat? Så att gåsen regerar över sommaren?

Copyright Klimakteriehäxan

Vill du umgås med andra sorters fåglar som definitivt inte skitar ner? Klicka då på min etikett "pippi"! Det finns inte mindre än 45 att kolla in! (och förmodligen blir det några fler så småningom)

3 kommentarer:

  1. Ja det där gässen gör det nästan omöjligt att slå sig ner med filten på vissa håll i stan.

    SvaraRadera
  2. Äckligt, det är vad det är. Men Hannele kanske kan åta sig att köra lite potträning med dom? För se mindre mat, det blir det nog inte ens för kanadagässen ...

    SvaraRadera