lördag, juni 05, 2010

Mitt eget maratonlopp

Eländes elände – jag har glömt att anmäla mig till Stockholm Maraton. I år igen!
För det är i dag som startskottet går, som hela staden blir igenproppad.
Läser morgontidningen och konstaterar än en gång att loppets sträckning är en synnerligen effektiv blockering av alla försök att roa sig i centrum.

Bestämmer mig för en alldeles egen kraftansträngning, distansen är kort men motståndet gediget. Idel uppförsbackar faktiskt.
Jag tar fram fönsterputsprylarna. Behovet är enormt, varken mer eller mindre, och lusten förstås minimal. Men när jag går i mål, när rutorna än en gång är genomskinliga och ljusinsläppet i lägenheten ökat med en ofantlig massa procent, tror jag att känslan är ungefär den samma: jag har presterat något stort.

En tydlig skillnad mellan mig och löparna finns det förstås: inga åskådarmassor hejar mig framåt, jublar när jag avancerar. Med maratonmänniskans envishet knogar jag ändå vidare, numera trogen proffsens tips: diskmedel, skrapa och tidningspapper.
Det går inte i rekordfart, och oavsett resultatet kommer jag inte med ens i slutet på tidningens listor när ordningen i mål publiceras.

Men det känns ändå som om jag presterat något stort. Mitt eget maratonlopp. Som dessutom är avklarat i god tid innan löparna tar av sig avdragskläderna. Och medan de svettas och får skavsår tänker jag faktiskt belöna mig själv med en ledig eftermiddag.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Då har du lysande utsikt hädanefter! :)

  Jag fixade en stor blåsa och skavsår häromdan så jag behöver inte delta, haha. Inte med fönsterputs då men inbillade mig att jag kan gå i gympadojor utan strumpor. Har gjort förr men den här gången var det inte så lyckat.

  SvaraRadera
 2. Är inte hela livet ett maratonlopp? ;)

  SvaraRadera
 3. Jag är så trött på fönsterputsning att jag köper nya i år i st f att putsa...

  Fast det lär ta tid... den som var här och skulle ge oss en offert åkte på semester i flera veckor, så vi har inte fått nån än - sen tar väl alla fabriker semester i flera veckor... så jag måste kanske sommarputsa åtminstone några i alla fall... Annars hyr jag in en kille - men inte när vi ska byta.

  SvaraRadera
 4. Taskigt att ingen hejar... (själv låter jag andra sköta fönstertvätten :)

  SvaraRadera
 5. Jag hejar i efterskott - jag har inte tvättat fönstren i andra våningen (dom går utåt..)någonsin, och barn som är hemma på besök får tvätta fönstren i första våningen.

  SvaraRadera
 6. Anonym1:21 em

  Litet ammoniak i vattnet och fönsterputsresultatet blir lysande med mindre gnuggande = husmoderstips.

  Fast ni som bor på söder slapp väl trots allt att bli igenproppade?

  Vissa av oss hoppas på mailsvar :o)


  Lenas syster

  SvaraRadera
 7. Solen gick i moln när min lediga eftermiddag bröt ut.
  Men det har åtminstone inte regnat. Än.
  Ammoniak hade jag ingen hemma, ungarna syns inte till - och ber jag dom putsa fönster vete 17 om dom kommer ö h t ... Inte är det dags att köpa nya heller, som Bloggblad!

  SvaraRadera