lördag, februari 19, 2011

Att likna en panda

Det där med vad kläder kan säga, det är ett tema som jag inte riktigt kan släppa, sedan jag insett att jag äger en klänning med Ett Budskap (se bloggposten nedan).
Nu när vårmodet så sakta börjar sippra in i både tidningsspalter och skyltfönster, helt utan hänsyn till det tjocka snölagret och de många minusgraderna, stannar tanken lätt och gärna vid kommande dagar på stranden, i solstolen eller på en uteservering.

I rätt omgivning kan det vara enkelt att känna sig mitt i en lyxtillvaro. Det kan räcka med en Cola Light och en pocketbok som inramning, upplevelsen är i alla fall den av att må som en prins(essa), leendet sitter som fastmålat i ansiktet, inombords spinner en obefintlig katt av trivsel och livsglädje ...

Dock dyker naturligtvis den eviga frågan upp: Vad ska jag ha på mig?
Och då kan jag redovisa ännu ett garderobsfynd. En ärmlös svart (ja naturligtvis …) topp med en stor, platt och skojig rosett i urringningen. Prislappen som en gång satt på ligger oförklarligt nog bredvid i hyllan. Med Budskapet, inte bara ett torrt antal kronor!
”Soaked in Luxury” står det – jag blir alltså indränkt i lyx när jag trär tröjan över huvudet. Så enkelt!

Dessutom en lapp till: ”This item contains bamboo”. Jaha. Bambu kan med fördel användas och omvandlas till textil. Tyget är mjukt, faller ganska tungt, är behagligt mot huden. Nog för att jag vet att pandan äter bambu, inte tar den på sig, men i den lyxtillvaro som detta enkla plagg erbjuder upplever jag släktskapet med den svartvita björnen, den som helst klär sig i ”mina” färger och som dessutom ser så underbart mjuk och kramgo ut … fast under ytan lurar, det vet jag också, vassa klor och farligt bett. Ibland tror jag det är bra att likna en panda!

Copyright Klimakteriehäxan

ANM: Bambu som används till textilframställning är inte exakt samma art som den pandan äter - så bambutyg hotar inte pandans framtid, men anses däremot vara ett miljövänligt fiberalternativ! Mer om textil av bambu här!

11 kommentarer:

 1. Asså ... näe ...

  Koalor äter eukalyptus och är grå med tofsiga öron.

  Svartvita bambuätare heter pandor.

  SvaraRadera
 2. Anonym2:08 em

  Det enda plagg jag har av bambu är en vit höghalsad ärmlös topp och jag har alltid tänkt på hungriga pandor när jag bär den :o)

  Fast den är skön som silke på huden.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Babmu är ett underbart material till kläder. Maken och barnen har sportunderställ av bambu, lika bra som funktionsunderställ men mycket skönare. Själv använder jag bambusockar, BH och trosor, linnen (tajta, som underplagg)och en T-shirt som träningsundertröja. Ett par stickade tights av bambu finns också i garderoben. Perfekta att ha under byxorna när det är så kallt att täckbyxor utanpå inte riktigt räcker. De är så smidiga att det inte blir klumpigt. Tyvärr har underställen inte kommit i damstorlek än, hoppas snart.

  SvaraRadera
 4. Men jösses Cecilia, så rätt du har - och så fel jag har!!!!! tänkte panda men skrev koala - det här får jag helt enkelt rätta till ...
  Till dej som läser detta senare: jag skrev helt enkelt koala men ändrar förstås nu!

  SvaraRadera
 5. Anonym2:22 em

  Jag LÄSTE fel och trodde att rubriken var : Att likna en Kola. Var jag nu fick det ifrån.....:o)


  Lenas syster

  SvaraRadera
 6. Anonym2:26 em

  Man får ha fel ibland!

  Kulaprutan

  SvaraRadera
 7. Anonym2:27 em

  Se bara hur jag stavade mitt namn härovan...........

  KulSprutan

  SvaraRadera
 8. Hoppsan, som det kan gå när feta fingrar slinter på tangentbordet ... För att verkligen visa att jag vet hur pandor ser ut har jag nu förevigat Sonens högt älskade gosepanda. Som överlever helt utan bambu, lever bara på kärlek ...
  Men Kulsprutan, ibland blir ju de där felskrivningarna direkt roliga! :-D

  SvaraRadera
 9. Bambukläder är jättebra, miljövänliga och sköna.

  SvaraRadera
 10. Jag tror dig. Jag har en jumper och en tunika av bambu - men har inte funderat djupare över min eventuella likhet med en panda, fast genast ser jag ju att rondören är densamma...

  SvaraRadera
 11. Anonym9:42 em

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera