söndag, februari 20, 2011

Rent skryt luktar svett

Hur gör man för att bereda sig för en ny jobbvecka på bästa sätt?
Kanske som jag gjort i dag: sov till halv elva (ofattbart länge, inte sant?), umgicks med trevliga vänner över en kopp te och sedan - nu kommer det, skrytet - sedan en tur till gymmet.

Vi har det oförskämt bra ordnat med ett riktigt välutrustat litet träningsutrymme i husets källare, sällan många där samtidigt, trots att årsavgiften är rekordlåg och prylarna fräscha. Jag behöver inte ens ta ytterkläder eller byta skor, kan gå inomhus hela vägen. Det är bara att ta hissen ner och knalla de kanske 25-30 meterna till lokalen. Sedan gäller det att bita ihop och sätta igång.

Dock är det ändå väldigt långt dit ibland. Väldigt långt. Kan ta timmar ... men i dag gjorde det inte det. Så nu är jag stolt över mig själv efter tjugo minuters skidmaskin (pust, stön, pust igen) och ett core-program som, det vet jag, ger mig ont lite både här och där efter ungefär ett dygn. Men det är en skön smärta. Och den skryter jag alltså över, den också! För eftersom mina ansträngningar inte ger något synligt resultat, i alla fall inte förrän jag upprepat bedriften ungefär hundra gånger till, måste jag ju informera omgivningen om min förträfflighet. Rent skryt. Luktar det illa? Nja, mest svett.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Jag tycker du var jätte duktig. Gick en timme med hunden denna morgon det luktar kanske också svett, men duktiga är vi! Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Anonym1:18 em

  Har just sett senaste avsnittet av Solsidan på SVT Play och anser att du är mycket klok som bestämmer alldeles själv när och hur du ska träna. PT´s ska man nog akta sig för :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Bra, ner i gymet och slit. Som det gamla ordspråket säger, hellre lyss till den sena som brast än aldrig spänna en muskel!

  SvaraRadera