fredag, februari 11, 2011

Vår, var är du?

Tänk en sådan underbar dag!
Världen är vit igen. Flera decimeter tjockt ligger lagret av nysnö. Kristaller som raskt smälter kryper in i stövelskaften. Där det faktiskt har dragit fram en plog är snövallen som måste forceras så hög att det känns som att pulsa i ospårad vildmark. Kanske är det så här det känns att vara off pist?

Väl framme vid busshållplatsen får jag en stund att njuta av utsikten, alltså allt det där vita. Stunden blir riktigt lång. Tills en förbipasserande liten traktor – med supergrova däck – stannar till och föraren hojtar att alla bussar är inställda, det har han just hört på radio.

Beslut måste tas: snöpulsning till pendeltåg, som kanske går, vandring till en packad tunnelbana som rimligen går? Men den sträckan, som normalt tar ungefär en kvart, kommer att bli en svettig övning på en halvtimme.
Resultatet blir att jag jobbar hemma, det är tursamt nog möjligt just i dag. Insnöad skulle man kunna kalla det för, i en stad där det i evinnerliga tider snöat på vintrarna. Sänder ännu en tanke till min koltrast, som inte varit synlig på länge. Hur har han det?

Så nu sitter jag här i lugn och ro medan snön fortsätter yra. Men om du trodde på mitt inledande påstående, att det handlar om en underbar dag, lät du dig luras. Jag har fått nog, mer än nog! Vinter, försvinn!
Vår, var är du?

Och som om inte väderdepressionen vore tillräcklig: allt detta just den dag när det serveras strömmingsflundra med potatismos i personalmatsalen på jobbet. Jaja, det är åtminstone fredag.
Nu ska jag arbeta, faktiskt.

Håll dig uppdaterad på vädersituationen, här! Aktuell prognos finns här!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Jag tycker att du gjorde rätt val, varför ge sig ut och bråka med elementen, det är max 5 dagar per år som vi har den här typen av problem, så dj-a viktig är man nog inte på jobbet, för då skulle man väl ha mycket mera betalt....

  SvaraRadera
 2. Klokt av dig att jobba hemifrån. Skönt för dem som kan det. Trist att du missade strömmingen förstås. ;-)

  SvaraRadera
 3. Anonym7:08 em

  Den, våren alltså, lurar bakom knuten!

  SvaraRadera
 4. Nu är bästa tiden hos mej. Massor av snö, lite kallt just i dag men härligt ändå mitt på dagen när solen värmer upp hela världen till behaglig temperatur. Från nu blir det bara bättre och bättre ända tills myggen kommer en bit in i juni.

  SvaraRadera
 5. Anonym5:19 fm

  Snälla nå'n Det är ju bara februari än... Håller det på så här i april o maj då kan man börja fundera...

  SvaraRadera
 6. Anonym1:46 em

  Våren är HÄR - hos mej! Underbar med mandelträd i blom (om man vill kan man kisa med ögonen när man ser fälten - då ser det ut som om det snöat. Det gör jag ibland :o)

  Fast det verkar konstigt att trafiken står still för att det snöar på vintern i Sverige...det är väl ingen nyhet precis..?

  Nu har jag retats klart. För idag.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Lasse - du har helt rätt i det!
  Londongirl - jag sörjer strömmingen, lite ...
  Maud - man måste ju vara optimist, så du har naturligtvis rätt!
  Ingela - MÅSTE du dra upp det där med myggj*^#¤na???
  Anonym - logiken är det inget fel på, men drömma får man!
  Kulsprutan - vi är alla förundrade över snökaoset. Och vi är väldigt många som avundas dig mandelblommen!

  SvaraRadera
 8. Anonym11:24 fm

  Jag skickar den vidare till er när vi är klara med den här :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 9. Tack, Kulsprutan! Vänta inte för länge!

  SvaraRadera