söndag, december 04, 2011

Fallfrukt på plats

Det var ju ett lysande äppelår i år.
Apelgrenarna tyngdes av enorma mängder frukt, mycket ramlade förstås ner på backen, utan att någon orkade plocka.

En affärsidkare i Gamla Stan har hittat ett alldeles nytt sätt att använda de där vackra, men inte riktigt fräscha äpplena. Nu ligger de rosenkindade i en blomfri balkonglåda och ser trevliga ut!
Så kan också fallfrukt ramla på plats, om inte till nytta så i alla fall till nöje och ögonfägnad. Kanske något att ta efter för dig med överskott i trädgården och lust till mera vinterprydnad?

Det finns till och med träd som fortfarande har äpplena kvar medan alla löven är borta. Visst ser det nästan ut som om julgranskulor placerats på grenarna? Så som man förvisso använde röda äpplen, förr i världen, innan granen behängdes med allehanda moderna prydnader.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 2. Idag var jag på Ulriksdals Slottsträdgård och slogs av att det var så mycket äpplen i alla dörrkransar och dekorationer. Det är verkligen ett äppelår på flera sätt. Tycker att jag aldrig sett så många träd med just äpplena kvar och löven borta som på din bild som i år. Jättevackert och visst kommer man att tänka på julkulor där de hänger så röda och granna. :-)

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen vackert när äpplena sitter kvar efter att bladen ramlat av!

  SvaraRadera
 4. Anonym12:54 em

  En ljusslinga med små lampor på äppelträdet och så har man filibums ett otroligt vackert julträd.
  Fast det kanke inte finns el där trädet står?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. jo, man kan gör mycket fint av äpplen, florister är duktiga på sånt. Jag stoppar dom i ugnen, kryddar lite..

  SvaraRadera
 6. Det där är så tjusigt, när äpplena hänger kvar långt efter det att löven trillat. En av grannarna hemmavid har ett sånt träd och det är kul att följa "utvecklingen", när kylan slår till så blir alla äpplena bruna men kvar sitter dom läääääänge!

  SvaraRadera
 7. Just det här trädet finns i en trädgård i Mälarhöjden. Och frukterna är svåra att komma åt, så de blir nog inte omvandlade till nån sorts prydnad utan lär väl ramla ner nån gång, om inte annat så i rejält oväder!

  SvaraRadera