torsdag, december 08, 2011

Testa ditt glitter- och glamourkunnande!

På lördag är det dags igen: Nobelfest.
Om du som jag är road av lite glitter och glamour finns det ett aktuellt quiz att klura ut svar på här. För glittrar gör det, klänningarna är ofta fantastiska - ibland fantastiskt fina, ibland fantastiskt fula (eller åtminstone inte riktigt lyckade) ... Men kolla nu om du har hängt med!
Vem gjorde drottningens första Nobelblåsa? Minns du prinsessan Madeleines berömda urringning? Och vad har alla de kungliga på ena axeln? Tolv frågor, inte bara om kungligheter!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Jag fick bara 7 rätt, men det var mest för att jag inte kommer ihåg namn... vad de har på axeln och andra detaljer klarade jag. För jag sitter alltid och festar för mig själv med hela gänget i tv... Tänder ljus och skålar, fast jag klär inte upp mig!

  SvaraRadera
 2. Fick oxå 8 av 12, blev positivt överraskad att jag fick så många rätt ;)

  SvaraRadera
 3. P.S.
  nu har jag lärt mej att aservisen skapades av Karin Björquist och Gunnar Cyrén formade glas och bestick..

  SvaraRadera
 4. Anonym12:37 em

  Vid andra försöket fick jag 12 rätt. Det är ju kul att veta att åtminstone närminnet är hyfsat :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Anonym12:23 em

  Fast av årets Nobel-klänningar vann kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth utan tvivel. Så rätt (smoking för kvinnor 2011), så smart och så ursnyggt.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Där ser man - mina läsare är ett allmänbildat släkte!!!
  Kulsprutan - jag har glömt vad hon hade. Men det var väl frack-, inte smokingstuk på klänningen, hoppas jag?

  SvaraRadera
 7. Anonym1:55 em

  Det hon hade på sig var skitsnyggt - med ´stuk´ som passar lika bra till frack- som smokingetikett. Vi kvinnor har ju fördelen att kunna variera litegrann. Männen ser ju tyvärr ut litet som pingviner i båda fallen om dom inte vågar sej på - eller tillåts - någon färgrik detalj, t ex ett överflöd av väl förtjänade(?) medaljer som färgklick. Knallrött läppstift eller rouge är väl inte ansett ok för manliga frackbärare på just Nobelfesten.

  Kulsprutan

  Det hon hade på sej var i svart och vitt - smokingsvart och frackvitt :o)

  SvaraRadera
 8. Anonym2:20 em

  Vad alla kungligheter har på ena axeln är väl en rätt tung börda just nu..............he´s not heavy (?), he´s my brother, father, husband etc.

  Republikanen

  SvaraRadera