torsdag, december 15, 2011

Ingen är för fet för en god doft!

Det är bara en vecka kvar innan allt ska vara klappat och klart. Visst hör man varje år röster som höjs för att avskaffa alla paketen, folk vill slippa den desperata jakten på ”rätt” sak, vill slippa att se hur något givaren tror är en kul överraskning bara resulterar i ett stelt tack och en tom blick.

Under vår gran brukar det ligga klappar. Mottagandet kan förvisso variera, men det skänker ändå en liten julkrydda åt helgen att klämma, skaka och form-analysera gåvorna innan de kläs av. Det gäller att ha barnasinnet kvar i hygglig utsträckning – det blir ändå aldrig samma sak som när ungarnas ögon strålade, lika glatt och mycket över ett par vantar som när en eftertraktad Lego-modell befriats från glansigt papper och krusiga snören.

Nu när alla familjens medlemmar måste betraktas som vuxna är det besvärligare. Och förvisso oftast dyrare. Kläder går nästan inte att satsa på längre; dels säljs de till halva priset redan på annandagen, dels är det svårt för att inte säja omöjligt att välja modell. Det jag tycker är jättesnyggt kan den yngre generationen anse urmodigt. För att inte tala om storlekar. En tröja i storlek 38 är långt ifrån alltid lik en annan 38, ärmar är olika långa, plaggen är tajta fast kanske inte alls i samklang med kroppen de ska hängas på, det snygga läderbältet räcker inte runt det som en gång kunde kallas midja …

Men det finns knep som funkar för såväl män som kvinnor. Och framför allt: klappar som är fullständigt storleksneutrala. Nej, jag tänker inte på näsdukar. Inte heller på böcker, även om jag ända sedan barnsben anser att ingen jul eller födelsedag kan passera utan hårda paket med läsbart innehåll.
Jag såg rubriken i en brittisk tidning och insåg hur sant det var: ”Fashion is for dummies but you´re never too fat for a fragrance to fit”!

Det låter klatschigare på engelska (allitterationen?) än på svenska men budskapet är det inget fel på: Modeplagg är till för töntar men ingen är för fet för att få en doft som passar! Lite tröst för den som blivit kort för sin vikt ... och som inte är helt överens med dagens mode ... (du milde tid, förresten, vem kom på det där med vintershorts?)
Så om det nu råder total idébrist i klappjakten kan lösningen finnas i en flaska fylld av vällukt.
Även om den kommer att konkurrera med granbarrens aromatiska påverkan på inomhusmiljön.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. jo, så är det, kläder har man inte ens kunnat köpa... med tanke på att alla tre sönerna hade helt olika stilar.. Men är inte även dofter personliga? Kul med lite paketprasslande.. Jag har redan fått mitt, räcker hela nästa år :)

    SvaraRadera