tisdag, februari 07, 2012

Tisdagstema TRASIGT

Det är eller har varit en ovanlig vinter. Ingen is la sig på viken förrän ganska nyligen, långt efter nyår. Snötäcket är också uppsprucket - fast det blir väl svårt att kalla det för trasigt och på så vis få det att passa in på veckans tisdagstema.

Men när det gäller isen tycker jag att flaken och de mindre bitarna i det mörka kalla vattnet känns hotfullt vassa med sina söndertrasade kanter. Vitt, blått, svart. Ruggiga färger, speciellt i kombination med ett dussin minusgrader. Jag ryser. Kommer aldrig att frivilligt ta ett vinterbad. Förstår inte hur man kan dyka ner i en vak eller simma mellan isflak.
Andra trasigheter kan du se i fotograferad form om du klickar här.

                                                                                         
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Trasiga isbitar.. riktigt vackert.. jag som inte sett is i verkligeten ännu denna Vinter.. sådan otur har jag ..

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig badat i en isvak, varken frivilligt eller ofrivilligt. Däremot i väldigt svalt vatten efter en bastu. Bara tanken att gå ut barfota till en vak får mina tår att krampa.
  Lääste ditt förra inlägg och drog på munnen. Ljuger kvinnor värre än män i detta avseende? Om vi sammantaget ljuger lika mycket så borde det vara så, eftersom män ljuger genom att överdriva sina bedrifter mera (typ fångade fiskar m.m.)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, det ser mörkt och hotfullt ut!

  SvaraRadera
 4. Nää - nå´t vinterbad blir det absolut inte för min del. Ser inget inbjudande i ett vatten fullt med trasiga isbitar....
  Vackra kan dom ju vara att titta på!

  SvaraRadera
 5. Snyggt foto, isen ser trasig ut.
  Smart tolkning tycker jag.
  Nej tack, vinterbad står jag allt över. ;-) Har gått genom isen, en mycket kall upplevelse. Det vill jag helst inte uppleva igen.
  Tycker det ofta är för kallt i vattnet, även när vi har sommar... kan jag tycka det är för kallt.
  Det har gått trögt för isen denna vinter, det tycker jag med.
  Fast på små sjöar har det frusit på.

  SvaraRadera
 6. Is är bäst på håll. Jag går aldrig mer ut på is sen jag badat som Semlan - sjönk rakt ner i sjön för några år sedan. Har den allra största respekt för fruset vatten. Otäckt, helt enkelt.
  Lasse - vi kan kanske få ihop ett riktigt kul gäng på ljugarbänken? :-D

  SvaraRadera
 7. Vackert på AVSTÅND...Bra tolkning och en tjusig bild.// FruViola

  SvaraRadera
 8. Nä huvvaligen inte i det burriga vattnet...jag är en riktig badkruka - badar aldrig i svenska vatten...knappt när jag är utomlands heller för den delen även om det är riktigt varmt...

  SvaraRadera
 9. Kallt, kallt, kallt!!!

  SvaraRadera
 10. Ett vackert skådespel, en vinter gick vi på jättestark havsis, jag hoppade in på en liten ö för att kissa... På södersida i solen vid klipporna hade nästan allt is smällt bort... jag höll inte på att komma från ön. Men löste sig för på norrsidan var isen fin :)

  SvaraRadera