lördag, maj 12, 2012

Stockholm blommar när majsol ler


Många är vi som vallfärdat till Kungsträdgården för att flanera under det rosa taket, bestående av blommorna i de japanska körsbärsträden.

Men faktum är att det finns ett vitt, närbesläktat tak väl värt en lite omväg. Det breder ut sig över  Fatbursparken, en oas innesluten av Bofills båge på Södermalm med Afrodites brunn i centrum.
Jag är osäker på vad det är för träd som blommar - kanske en sorts körsbär, kanske en variant på paradisäpplen? Ljuvligt vackert hur som helst.

Och så har vi tulpanfloden längs Ringvägen. Nu prunkar den för fullt. Den kommer att förgylla de förbipasserandes liv ett tag till. Det vita blomstertaket i Fatbursparken, däremot, kommer att ta stryk av vind  och aviserade regnskurar. Men hittills har majsolen lett för det mesta!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym12:13 em

  Stockholm är en tjusig stad, speciellt med alla blomsterarrangemang.

  Men inte ler det nån sol hos mig, 3 mil utanför stan

  SvaraRadera
 2. Det är en härligt tid vi är inne i nu med all grönska.

  SvaraRadera
 3. Jag funderade på samma sak när jag gick från Medborgarplatsen mot Södra station igår, har ingen aning om vad det är för träd men ljuvligt vackert!

  SvaraRadera
 4. Zoega - hoppas den kommer till dej också!
  Vonkis - bara att njuta!
  Pumita - nästa år ska jag se till att komma dit lite tidigare, för nu hade det redan börjat trilla av en massa kronblad.

  SvaraRadera