tisdag, juni 18, 2013

Tisdagstema ORÖRLIG

Vad tänker man på när man tänker på skor?
Jo de ska vara sköna, tåliga, snälla mot fötterna och väldigt gärna dessutom snygga. Men allra viktigast att de är bra att röra sig i. För orörlig är de flesta rätt ängsliga för att bli  inte sant?

Alltså är skon på bilden allt en sko inte ska vara. Ja, möjligen är den lite snygg, på sitt eget vis. Den står på ett torg i Vällingby i västra Stockholm och storleken är rejäl, ungefär som en liten bil. Men den här dojan har en egenskap, tycker jag, som de flesta andra fotbeklädnader saknar: den är rolig! Och det ska inte föraktas av en äkta skovän (som jag brukar kalla mig).

Konstverket heter "Steg" och upphovskvinnan Berit Lindfeldt. Tanken lär vara att man ska följa skon och kliva in bland butikerna i Vällingby Centrum, dit tån pekar. Osäkert om det fungerar, men skulpturen borde åtminstone locka några barn att klättra, klänga och kana på det blanka "ovanlädret".

I dag är det tisdag och med andra ord dags för ett nytt TISDAGSTEMA och nyckelordet är ORÖRLIG.
För den som vill handla nytt till fötterna i rådande reatider finns det säkert bekvämare varianter även i Vällingby ...

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Aha, en kommersiell sko!
  Men jag tycker faktiskt att den är rätt så fin och sparsmakad även om den är lite orörlig!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt konstverk, en jättesko! Den kommer att stå där orörlig på torget och bli beundrad och det är väl inte en så dum tillvaro!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar den där skon, den är så enkel och jag tycker att den passar riktigt bra in där med tanken. Allt för ofta hittar man statyer som iaf jag inte förstår mig på. men denna den gillar jag verkligen :-)
  kram

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig tanke med skon :-)

  SvaraRadera
 5. Anonym1:57 fm

  Japp, skor ska vara rörliga och följa med i varje steg. Stumma skor får man ont i fötterna av. Häftig sko där på torget, lite annorlunda tänk :0)

  Googlade på Olof Johansson och det där med att han går ut i vattnet, hittade inget. Känner dock igen det du skrev hos mig, men kom inte fram till något.

  SvaraRadera
 6. Snyggt, det var ingen liten sko det där;-)
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 7. Snyggt och annorlunda. Men så värst skönt kan det inte vara att ha den skon på sig ... men den passar väl inte någon heller.

  SvaraRadera
 8. Utanför skofabrik?? Sån där läst ska man väl ha inne i sina fina skor. Sonen har såna små... han är noga och sköter om sina skor (jag har nu fått även MBT-inne-träningsskor av en annan son, snälla även mot trötta fötter :)
  Den tredje sonen har fixat skohyllor och RÄKNAT mina skor!! jag rodnar...

  SvaraRadera
 9. Betydligt roligare än de blå plastägg av jätteformat som de ställt på vårt torg. På ena sidan av varje finns en uthuggen sittplats.
  Tanken är att äggen ska inspirera barn. Hm... hoppas att det funkar. Jag blir bara inspirerad till att gå därifrån, fular åbäken har jag sällan sett. Men jag förstår mig ju inte på konst, heller.

  SvaraRadera
 10. Läcker sko och rolig lösning på temat!

  SvaraRadera
 11. Riktigt konstverk det där! Läckert o snyggt och orörligt förstås!

  SvaraRadera
 12. Vilket roligt påhitt! Men precis som du skriver väntar jag mig att skor ska vara sköna och gjorda för rörelse. Det där roliga och fina måste tyvärr komma i andra hand.

  SvaraRadera
 13. Sko?
  Jag tycker det ser ut som en läst.
  Fast jag har ju bara sett den här bilden.

  SvaraRadera
 14. Skovänner - visst är den fin i all enkelhet! Och kanske är det snarare en läst än en sko, men eftersom den heter "Steg" kan man väl också tolka den som en fot? Betraktaren avgör, som alltid!
  Hanna - jag började också söka den där bilden, utan framgång- misstänker att den eftersom den är en klassiker och så speciellt inte gjorts tillgänglig på nätet.

  SvaraRadera