tisdag, oktober 29, 2013

Tisdagstema GRÅ

För en kort stund sedan var den där biten av himlen så trist. Alldeles grå.
Och så händer något: molnen skingras, solen bryter fram, luften fortfarande fuktig bjuder på en ljuvlig regnbåge och den nyss blygrå skyn är ursäktad. Plötsligt är den om inte klarblå så i alla fall gråblå, vilket passar alldeles utmärkt ihop med spektrats gladare kulörer.

Tisdagstemat denna vecka är GRÅ - och visst inser jag att jag borde haft en "före"-bild också, men den fattas. Sanningen är förstås att jag föredrar "efter".

Men när jag nu ändå är i farten blir det en grå bild till. En pall från Hoppets kapell (tror jag i alla fall) på Skogskyrkogården, världsarvet i södra Stockholm. Här är allt genomtänkt och specialdesignat av arkitektduon Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och om jag inte tar fel är sitsen klädd i sälskinn ... det var väl OK på den tiden (Skogskyrkogården var klar 1960). Kommande helg är den stora högtiden då folk i mängder tar sig dit, tänder ljus och tänker på avlidna nära och kära. Då lyser mängder av små ljuslågor upp den annars så gråa novemberkvällen.


Fler bilder i grå toner (ja kanske rent av svartvita?) hittar du om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Alldeles perfekt med de fina färgerna mot det grå. Mörkare till höger och ljusare till vänster, snyggt!

  SvaraRadera
 2. Fint fångad regnbåge!

  SvaraRadera
 3. Att gå runt på en guidetur där är så givande. Jag hade dock turen att vara med på en specialare (filminspelning) så den turen tog 5 timmar. Gissa om jag var mör både i huvudknopp och kropp!

  SvaraRadera
 4. Så vackert med regnbågens milda färger mot den gråa himlen!
  Har aldrig varit på Skogskyrkogården men har sett en del därifrån på TV och blivit imponerad! Vore roligt att se i verkligheten!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera