tisdag, april 28, 2015

Tisdagstema BIL - alla är inte hårda!

Visst har ni sett varningsskylten, den där som säger att bilar är hårda men barn är mjuka? Men faktum är att alla bilar inte är av plåt.

Den här trevliga varianten av motordrivet fordon är sydd i en teknik som brukar kallas fritt broderi. Modellen är jag inte helt säker på, men visst påminner det om en gammal Citroën, en CV2? Underbart underhållsfri är den hur som helst. Kräver ingen bensin, ingen försäkring, kostar ingenting att parkera. Inte ens körkort behövs ...

Inte vet jag heller vem den flitiga brodösen är (ja, jag utgår fördomsfullt nog ifrån att det är en kvinna, trots att jag faktiskt träffat på flera broderande män) men jag plåtade verket på en konst- och hantverksutställning för länge sedan.

Vi broderar alldeles för lite numera, håll med om det! Nog för att barn ÄR mjuka, men här finns beviset: det kan bilar också vara.

Eftersom det är tisdag i dag handlar det alltså om tisdagstemat som denna vecka är BIL. Kolla in fler modeller genom att klicka här!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Gillar din mjuka fina bil! Visst är det en Citroën! Härlig modell som fortfarande puttrar på gatorna ibland!

  SvaraRadera
 2. Vilket bra bidrag! Du visar att bilar visst kan vara mjuka. Och fin är den också. En sån bil hade min mans moster nere på franska rivieran.

  SvaraRadera
 3. En av mina favoritbilar! Så fint broderad, en riktig klenod i mitt tycke!

  SvaraRadera
 4. Riktig så flott 2cv. Liker den bedre enn dem som futter rundt på fire hjul.
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  SvaraRadera
 5. Så fin den er! -Margit-

  SvaraRadera
 6. läcker bil.....

  SvaraRadera
 7. Anonym10:00 em

  En nostalgibil till och mjuk därtill. Härligt!
  Ja, vi broderar för lite. Har gjort det i hela med liv sedan jag fyllde 10 år. Sedan kom sjukdomen och då var det slut med handarbete.

  SvaraRadera
 8. Det är en Citroën 2CV, helt rätt. Den kunde man kliva i med 10 pers och guppar över landsvägen. Å din broderade variant är hur läcker som helst.
  Har alltid varit svag för Cittror och ägt två stycken.

  SvaraRadera
 9. Läckert! En manlig kompis.broderade tavlor, han studerade på Chalmers tekniska högskola till ingenjör.

  SvaraRadera
 10. Den verkar vara gjord med mycket kärlek. De gamla CVorna var lätta att bli förälskade i!

  SvaraRadera
 11. Så kul med ett annorlunda broderi! Inte behöver det bara vara natur och blomster och landskap... Min pappa broderade, med stora feta fingrar, hihi
  Det såg kul ut, men jobbet blev gjort

  SvaraRadera