söndag, december 06, 2015

Mitt i miljön fast långt från Paris ...

Det pågår en internationell klimatkonferens i Paris. Man vill få oss att tro att det går att hitta lösningar för framtiden, lösningar som tillåter välfärd i hög grad, men välfärd som inte gnager så mycket på naturresurserna och släpper ut mindre elände i atmosfären.

Kommer de ditresta experterna och politikerna att lyckas? Kommer de att kunna enas om någonting över huvud taget, mer än att enighet behövs och att det, faktiskt, är bråttom? USA:s president Barack Obama, som alltid välformulerad, konstaterar att vi som är vuxna i dag, vi representerar den första generationen som märker hur klimatet  förändras – och vi är den sista som kan göra någonting åt det.

Vad gör vi då åt saken, i vår vardag, i köket, på jobbet, i trafiken, i skolan?
Jovisst, vi ...

Läs hela texten News55, sajten för dig som vill hänga med men slippa tramset! Alla knatar vi ju omkring i den där miljön som hotas av så många faror. Kul om du kommenterar och delar/länkar vidare! 

Sol, grönska, vatten, luft - värt att värna!
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. jo, vi frossar i LED-adventsstjärnor och LED-elstakar – och undrar om det gör skillnad när andra struntar i allt.

  SvaraRadera
 2. Som sagt, alla dessa jordnära sparande, är viktiga då det är något vi alla kan.
  Jag blir så irriterad över all reklam. I brevlådan (jag vet att man kan slippa, men de flesta tar emot den), all reklam i TV osv. Så onödigt slöseri. / Britt

  SvaraRadera
 3. Anonym12:01 em

  Och HUR tar sig konferensdeltagarna till Paris? En och en i privatplan eller i delad kupé på tåg eller med buss. Jag vet vad jag gissar på.

  Kulsprutan

  P.S. Tycker du verkligen att Obama generellt är så välinformerad? Jag tror mer på att Michele talar om för honom det han behöver veta över morgonkaffet - vilket ju egentligen ger samma resultat - så du har alltså rätt :)/k


  SvaraRadera
 4. Anonym12:16 em

  Hurra för alla ljusstakar, ljusslingor, elupplysta adventstjärnor och annat julpynt med lampor i som gör Sverige så unikt - och uthärdligt - den mörka tiden på året! Ju fler desto bättre! Fortsätt dekorera och lys upp tillvaron så mycket som möjligt. Mys och lys, och den som har en riktig brasa kan tända den också + värmeljusen. Ta fram elektriska filten, sätt på TV:n och kryp upp i soffan och NJUT. Med en kopp té eller ett glas gott vin eller kanske t o m en liten cognac. Den värmer också!

  Kulsprutan på Mallis

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. VälFORmulerad! Fast man får ju hoppas att han håller sig infformerad också. Allt annat vore otäckt!

  SvaraRadera
 7. Anonym12:17 em

  Slarvläste där (f´låt!)- hade så bråttom att skriva alla mina kommentarer :)

  Kulsprutan i värmen

  SvaraRadera
 8. Anonym12:19 em

  Vilken underbar bild du illustrerar dagens blogg med - så skönt grön!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 9. Visst är det vackert i sverige ibland Kulspruta!

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Ja visst kan man undra över hur de tagit sig till Paris osv osv. Och visst kan man reta sig på reklam och slöseri med papper, el och annat. Förresten, Kulsprutan, ser jag att jag skrev att Sverige är vackert IBLAND. När jag egentligen menar att det är det så väldigt ofta!!! Sedan försökte jag svara på kommentarer i mobilen, men då lyckades jag publicera samma ord flera gånger, så jag tror jag ska hålla mig till laptoppen framöver ...
  Vi får väl hålla tummarna för gänget i Paris tills vidare.

  SvaraRadera