onsdag, december 16, 2015

Nu är det (nästan) jul igen!

Det känns nästan som en plikt att ta ett varv och kolla in julskyltningen hos Det Stora Varuhuset på Hamngatan i Stockholm. De stora fönstren och deras innehåll är en pålitlig publikmagnet så här års, när drömmar och önskningar exponeras. Men alla har ju inte vägarna förbi, så jag gör som jag brukar: bjuder på en fönstertitt lagom till jul!

Kanske kan man påstå att det finns flera teman i år. Ätbart är i så fall ett: massor med godis, rosa tuggummi, berg av popcorn, pepparkakshus. I några fönster speglas svunna tider med typiska miljöer och inredningsdetaljer som minnesgoda känner igen från förr. Tomtar? Förekommer glest.

Men naturligtvis verkar de flesta barnen som jag ser intressera sig mest för det enorma dockhuset, inrett i flera våningar med mycket smått och gott. Jag trodde nog att dockhus också tillhörde tidigare decennier, utkonkurrerade av mobiler och läsplattor, men kanske har jag fel på den punkten? Kan minnas att jag själv drömde om ett dockhus men hade inget. Det gick ju bra ändå, som tur är ...

Hungrig drake på väg att kasta sig över julgotterna.
Matglädje? 
Tugga bör man annars ...
Hommage till en annan turistattraktion. 
"Hemma hos" från 50/60-tal.
Vad vore julskyltningen utan några gosedjur?
Julens färg kan också vara bubbelgumsrosa!
Och om du inte kan se dig mätt (sic!) på bilderna i det här formatet vet du förstås att du ser dem större via ett litet klick!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Tack för bilderna! Tidsresa i Göteborg:

  http://hannelestraditioner.blogspot.se/2015/11/nk-jul-goteborg.html

  SvaraRadera
 2. P.S.
  klart att en julgran ska vara rosa

  SvaraRadera
 3. Tycker att årets julskyltning verkar väldigt spretig och med massor av (onödiga?)detaljer. Jag hann inte se den i år men tror inte att jag missade så mycket med tanke på dina bilder.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Hannele - nä ingen rosa gran för mig!
  Ingrid - håller med. Inte någon särskilt lyckad årgång av julskyltningen i år! Ibland kan det ju vara så fantastiskt. Men inte m/2015.

  SvaraRadera
 5. Anonym11:46 fm

  Som vanligt kul att du bjuder på delar av Nordiskas julskyltning, nigeråtackar!

  Guld, rött och grönt vill jag ha i min gran. Paketen som ligger under densamma får ha vilken färg som helst utom de fula :)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Kulsprutan - jag tycker det kan få finnas lite silver också!!!
  Synd att inte NK levde upp till sin bästa skyltstandard, dock.

  SvaraRadera