måndag, december 28, 2015

Sista föreställningen

Magnus Härenstam sa "Morsning and goodbye" på scenen och ikväll kunde vi se föreställningen, hans sista show, i tv. Han imponerar: full fart i en timme och en kvart, många knivskarpa iakttagelser om hur det är att bli äldre. Döden verkade avlägsen, men hann ikapp honom i juni.

Jag hade förmånen att så sent som i våras träffa honom i jobbet. Han var hur positiv som helst, tyckte att han mådde riktigt bra, levererade välformulerad klokskap i intervjuerna inför tv-serien "Köttberget checkar ut".

Det visade sig att han var rolig även när kameran inte var igång. Och en av roligheterna som han bjöd på saknade jag i föreställningen, som  om man får vara en aning kritisk  innehöll en del skämt man faktiskt redan hade hört, i andra sammanhang.

Vi pratade så svenskt, så svenskt, om vädret. Varpå Magnus raskt avslöjade att han inte har och aldrig har haft, aldrig satt på sig, någon sorts vinterskor.
-Det behövs inte. Jag tar taxi.
Roligare live än bara i text som här, men tänk er den rappa repliken med Härenstamsk tajming och rätt röst, kombinerat med glimten i ögat!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. visst var radarparet rolig (Tuppen var första filmen min dåvarande pojkvän - och nuvarande make - såg tillsammans på bio)

  SvaraRadera
 2. Ska se programmet på TV-play. Han kan inte varit någon vidare vintermotionär i alla fall...
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Jag såg också. Imponerande, inte minst när han talade om prostataoperationen. Och alla glimtar från hans liv. / Britt

  SvaraRadera