torsdag, september 22, 2016

Hemma bajsar man bäst

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: den riktigt stora fördelen med att resa bort, det är att upptäcka hur skönt det är att komma hem.

För hur imponerande saker vi än ser och upplever på stort eller mindre avstånd från hemmet så är det ändå de små detaljerna som räknas, även om de kan verka futtiga.
Detta att lägga sig i sin egen säng! Trots att jag haft utmärkta bäddar där jag sovit under min resa!

Och ett modernare tillägg: att återförenas med eltandborsten. Stor att klämma ner i necessären, kräver både laddare och adapter. Fick alltså stanna hemma. Men nu är vi tillsammans igen! Jag känner återseendets glädje i hela munnen!

Men det kanske allra konstigaste – och jag vet att jag inte är ensam om upplevelsen  det är ändå att landa på sin egen vanliga toalett. Det måste finnas någon djupliggande psykologisk förklaring till varför man (jag i alla fall) efter återkomsten upplever bajsandet på hemmaplan som rena njutningen. Trots att jag inte tvingats till ståplatstoa i öknen eller hängt med rumpan över en pinne i skogen, utan haft tillgång till moderna muggar om än av olika snitt.
Bara att konstatera: hemma bajsar man bäst.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. min kompis som inte dricker, klagar - jag dricker mer på resor, inte bara paraply-drinkar.

  SvaraRadera
 2. För första gången glömde jag tandborsten hemma när jag var i England - då ringer tandläkare från Göteborg och vill träffa mig!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera
 4. på Bokmässan i Göteborg får man dricka champagne utan värmländskt sällskap

  SvaraRadera
 5. Min pappa hade ett stående uttryck efter semestrar: Det bästa med att resa bort, är att komma hem och gå på toaletten.

  SvaraRadera
 6. Bloggblad - jag håller med far din!

  SvaraRadera