fredag, september 30, 2016

På sistone ... på semester

Fredag och Bokbloggsjerkan är tillbaka, efter lite semester. Vi har haft ledigt samtidigt, Annika och jag, visar det sig. Och nog är det väl så att ledigt från jobb och plikter betyder mera läsning? Jo, normalt sett är det det. Fast den här gången hann jag inte med så mycket, andra aktiviteter pockade också på.

Veckans jerka-fråga är nämligen: Vad har ni läst medan jag har varit borta?
Och i mitt fall blir svaret alltså kortare än det normalt borde ha blivit efter en två veckors resa. För på flyget över Atlanten läste jag bara tidning, löste korsord och tittade på film (och på tillbakavägen försökte jag sova men det gick sisådär). Väl framme på mitt resmål hittade jag Nora Ephrons "Jag gillar inte min hals" (I Feel Bad About My Neck) som jag trodde att jag redan läst, men det hade jag inte. Förrän nu alltså.

I resväskan hade jag den norska "Simma med de drunknade" av Lars Mytting och den blev det sedan. Ovanlig men inte riktigt värd de överord jag sett ösas över den. Fast visst läste jag hela, det var den absolut tillräckligt bra för.

En enda bok köpte jag i USA. Förr i världen när jag hade ärende dit lite oftare brukade jag ha en trave pocketböcker med hem, men dels kan jag hitta dem lika bra här hemma numera, dels var det inte billigare att köpa dem där. Den jag köpte, för extrapriset sju dollar i ett snabbköp, är "Flickan på tåget" (The Girl on the Train) av Paula Hawkins och en tredjedel in i den är jag klart fascinerad. Lär dyka upp på bio också.

Vad andra har läst kan man kolla här. Kanske fynd från bokmässan, kanske någon hyllvärmare, kanske någon alldeles ny bladvändare som man bara inte får missa? Har noterat att Elena Ferrantes böcker, både den om väninnan och uppföljaren, sitter i snart varje bokläsares hand på t-bana och buss. Sådant kan avskräcka mig. När ALLA läste "Da Vinci-koden" beslöt jag mig för att avstå och det har jag faktiskt gjort ...

Det blir inte så mycket läst när man kan ströva runt på Manhattan ...
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. jo, enkelt och billigt få böcker hem nu, fraktfritt om man kan vänta ett par dagar, på resor köper jag bara lite mer "udda" böcker.

  SvaraRadera
 2. Kvinnan på tåget var mycket bättre än jag trodde, blev först förskräckt när jag upptäckte att den var skriven i dagboksform för det brukar jag inte gilla. Men ibland har man fel ;)

  SvaraRadera
 3. Kan på senare tid känna igen mig i att helt plötsligt inte alls vara lika intresserad av en bok som blir så där superpopulär att varenda en tycks läst/läsa den (så tycks nu fallet vara med Ferrantes första bok)... men Da Vinci-koden lästes, då det begav sig. ;)

  SvaraRadera
 4. Kvinnan på tåget var inte alls dum. :)

  SvaraRadera
 5. Just "Kvinnan på tåget" har jag precis avslutat och jag gillade den, även om jag blev lite irriterad på att kvinnorna skildras som beroende av kärleken till en man och inte ism några självständiga personer.

  Nu står din bok på tur att avslutas. Började på den i Stockholm efter att jag köpt den av dig, men hur det nu var så blev den liggande vid sängen medan jag for till Italien. Så det kan bli.

  SvaraRadera
 6. Hannele - det är rätt strategi tror jag.
  Monika - jag hade lite svårt att ha koll på vem som var vem i starten ...
  Åsa - ja jag vet inte riktigt varför, men inte ska väl alla läsa samma böcker?
  Bokdamen - den låg länge på NY Times topplista, måste väl ha nåt då!
  Susanne - härligt med en Italienresa, ser att det blev många fina bilder! Kul att du köpte boken, ännu roligare om du gillar den!

  SvaraRadera
 7. Flickan på tåget har jag fortfarande inte läst, känns som det är en bok som väldigt många har läst annars!!

  SvaraRadera