fredag, mars 10, 2006

På jakt efter lite jubileumslyx

Hur uppvaktar man lämpligast sin själs älskade på årsdag av första mötet/bröllopet eller något annat datum värt att komma ihåg?
Väninnan i Utlandet lider av idébrist och jag kunde inte bistå henne.

Men hon hittade sin livskamrat på vårkanten och försöker hitta på nya sätt att högtidlighålla detta, år efter år, trogen principen att man ska vara snäll mot sig/varandra så länge man har sig/varandra.
De har ”gjort” spännande platser som Miami, Barcelona och Venedig, de är vana resenärer, de är språkkunniga och alls inte luspanka – annat än på de lysande idéerna, då. Möjligen har de dessutom lite knapert med tid att disponera för semesterliknande äventyr.

Det påminner mig om när min man ställde en liknande fråga till en av mina käraste väninnor. Han bad om hjälp med födelsedagspresent till hustrun, alltså till mig. Och fick ett förslag som inte gick av för hackor:
-Boka biljetter på Concorden till New York, ät middag på en bra restaurang och åk hem igen, sa hon.

Som idé betraktat var den inte dålig. Men prislappen låg inte inom räckhåll – och faktum är att om jag skulle ha blivit uppvaktad på det där viset hade jag nog blivit tvärarg.
Åka till New York, äta middag – och sen direkt hem igen?!?!
Nä men hallå! Rena vansinnet! The Big Apple stannar man kvar i, åtminstone några dagar, innan man trasslar sig hem igen, med jet lag och allt.

Nu har ju Concorden landat för gott (utan att jag någonsin provflög, förstås) och jag har över huvud taget inte varit i närheten av New York på evigheter.
Så den presentidén var inget att repetera för Väninnan.
Transsibiriska järnvägen?
Göta Kanal?
Sydafrika?

Se där tre sinsemellan väldigt olika sorters äventyr som jag skulle kunna tänka mig om plånboken skulle tillåta.
Väninnan har varit inne och rekat på tågspåret redan – se här:
”Sex dagar på Orient Expressen - Paris-Budapest-Bukarest-Istanbul – kostar per person (i och för sig helpension) håll i dig! 6.628 Euros. AAHHH! Man undrar vad de 28 på slutet står för - flik-uppvikt toapapper, kanske.”

Ishotellet i Jukkasjärvi vore förstås lite billigare och exotiskt så det räcker – men hinner kanske stänga för säsongen innan Den Romantiska Minnesdagen infaller.
Det lär ju vara häftigt där uppe i polarnatten. Fast kallt.
På plussidan kan man väl i alla fall hävda att det är myggfritt.

Väninnan tar gärna emot fler uppslag.
Originalitet inget hinder!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Själv skulle jag önska mig en helg på ett spa. Lufsa runt i morgonrock mellan de olika behandlingarna, äta goda 3-rättersmiddagar med gott vin och sova länge varje morgon.

    Det är väl inte så originellt förstås...

    SvaraRadera
  2. Blogoholics variant prövade vi när maken fyllde 50. Jätteskönt, men ack vad vi åt...

    Annars är jag en hemmakatt som trivs bäst vid brasan med stickningen... så några käcka resor är inget för mig:packa, planera, packa upp, trängas, svettas, passa tider....

    SvaraRadera