söndag, september 24, 2006

Gott och blandat: tugg från bokmässan

Poeten och Dala-Demokraten Göran Greider satsade på ett 300 kaloriers mellanmål. Han tog sig nämligen ett rejält wienerbröd till kaffet mellan bokrundorna.

-Det där borde tamejfan ingå i inträdesbiljetten!
Sliten bokfantast tittar på dem som betalat 160 kronor för avslappnande mäss-massage.

Mat-Tina har en ny bok att sälja. Det gör hon i trendriktig utstyrsel. Sitt präktiga förkläde har hon bytt ut mot korta shorts med slag och till det grova svarta spetsstrumpor. ”Mums för män” kanske blir hennes nästa bok?

I den branschen och långt från förklädena verkar Unni Drougge finnas. Hon kom till seminarium om sex klädd i stickad ullmössa, jacka med pälskrage, skärp (förstås), kilklackade stövlar med extra knästrumpor i och så naturligtvis de trendriktiga shortsen. Som krona på verket ett stort silverkors i grov kedja runt halsen. Ett hett tips: hon frös inte, men hon var väldigt inne. Ute var det klar sol och +25, inomhus också rejält svettigt, som vanligt. Vi andra hade långt till vintergarderoben.

Nytt ord från ovan nämnda seminarium: pegging. När kvinnor utövar analsex på en man med hjälp av en löspenis, ej att förväxla med homosex.
Kom sen inte och säg att man inte lär sig saker på bokmässan

Carolina Gynning, som också ville signera böcker, hade satsat på helsvart och höghalsat. Ingen stod i kö, men det kan ju också ha berott på att hon skrämde bort kunderna med att tugga tuggummi å det allra våldsammaste.

”Tandoori-älgen” heter en annan roman med viss anknytning till mat, bl a genom de indiska kryddor som är en del av Zac O´Yeah´s vardag sedan han flyttade från Sverige till Indien för några år sedan. Där drömmer han också om att laga älgkött med tandoori-touch.

En herre i sötsaksbranschen dukar upp färsk lakrits och väntar på kunder som åtminstone för tillfället är mer sugna på godis än på sex..
-Sålde bara 400 meter lakritssnören första dan. Hoppas det blir bättre i helgen.

Söt kan man väl också kallas den västsvenska deckardrottningen Camilla Läckberg, i rovdjursfläckig klänning, evigt modernt. Lasse Åberg, däremot, var klädd som jag tror att han och Lars Norén alltid är: svarta byxor, svart polo.

-Boken slutar i allmän slakt – nu är det meningen att ni ska köpa den och kolla hur.
Lena Andersson vill ha fler läsare till ”Duck City” som handlar om hur en hel nation är på väg att äta ihjäl sig..

En ung man försöker pruta över kafédisken.
-På Ullevi i går kostade kaffe och macka tjuge spänn. Hur i helsicke kan ni ta så mycket mer?

-En massa författare gnäller och klagar över hur jobbigt och problemfyllt det är att skriva. Då är det väl bara att lägga av, eller hur?
Mikael Niemi efter Norstedts förlagsmiddag. Själv har han alltid roligt när han skriver.

Mässans billigaste böcker kostar mindre än en flaska vatten. En av dem var Bert Karlssons ”Mitt liv som Bert”. Pris: 15 kronor. Och då kunde man få den signerad också.

Mathållningen på mässgolvet har förvisso sina begränsningar..
-Asså, glass och sura karameller till lunch, det var kanske inte så smart, va?
-Ta ett äpple då, det är gratis.

Två onödiga damer sjunker ner med kaffekoppar på var sin stol, syn- och hörbart lättade.
-Den där toalettvagnen var ju riktigt fin, inte ett dugg som en vanlig baja-maja!
-Du jag hade accepterat vilket skittunna som helst i det läget. Måste ha varit minst tjugo kärringar före mej i kön.

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar