torsdag, september 07, 2006

Har Lejonborg badkar?

Man borde bada oftare.
Och då menar jag inte för att det är ett sätt att hålla sig ren.
Inte ens för att det är så skönt med sommardoppen i sjön eller havet.
Jag menar inte heller att anledningen är att man ska motionssimma i en stor pool.
Tvärtom.
Man borde krypa ner i badkaret oftare.

Många har blivit av med sina badkar när renoveringsgubbarna dragit fram i våra bostäder. Men vi har vårt kvar, delvis beroende på att renoveringsbehovet kvarstår oåtgärdat.
Badkar är en rikedom.
Nyss klev jag upp ur det varma vattnet, duschade kvardröjande skumskvättar av kroppen och kände mig lite förnyad, lite lättare, lite snällare.

Det är så det fungerar med ett varmt karbad, gärna förstärkt av någon sorts badsalt eller doftande skum. Och eftersom det trots allt inte blir av så ofta – det tar ju lite tid att låta vattnet rinna i, det är inte snällt mot miljön att använda så mycket vatten och badrummet blir förvisso oåtkomligt för andra med olika brådskande behov – men behovet av karbad ska man bejaka.
En enkel form av vardagslyx som låter en drömma sig bort en stund, som låter en leka förstrött med en plastanka kvarglömd på badkarskanten i gott och väl tio år, som låter hela kroppen inklusive hjärnan slappna av.

Nu kan jag, nybadad, krypa upp framför teven och leta efter något som håller mig kvar i stämningen innan jag slocknar.
Fast kanske måste jag trots allt ta mig en titt på utfrågningen av Lars Lejonborg. Det här året kan det eventuellt bli aktuellt att återuppliva ett gammalt skämt som jag tror härstammar ända från salig Tjadden Hällströms dagar.
-Å vad röstade du på i valet då?
-Jag röstade på folkpartiet.
-Jasså, var det DU?

Undrar om Lejonborg har badkar?

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Ett liv utan badkar är lite kyligt... Finns det ngt skönare att krypa ned i ett varmt bad, stearinljus och klassisk musik? Händer dock inte så ofta, får väl vänta till de små trollen blir lite större....

    SvaraRadera
  2. Det fåniga är att man gör det för sällan även när ungarna är stora och inte kräver vare sig tillsyn eller att få plats i karet (vilket iofs var väldigt mysigt på den tiden det begav sig)

    SvaraRadera