lördag, december 27, 2008

En ros är en ros är en ros...

Det är något visst med rosor.
Nog för att det har varit ordentlig nattfrost. Nog för att ett visserligen florstunt men ändå islager ligger på vattenpölarna. Nog för att folk plockat fram största yllemössan och den rejäla vinterpälsen.
Men rosorna bryr sig liksom inte.

Jag gick samma promenad i dag, i fantastiskt väder, som härom dagen. Slängde ett getöga åt den där rosenhäcken till, väntade mig absolut inte att se en enda blomma.
Och där är de! Uppfriskande trotsiga, färgglada, en symbol för överlevnads-vilja och motståndskraft! Det har till och med kommit nya små gröna blad. Kom sedan inte och säg att det inte är något visst med rosor.

Copyright Klimakterie-häxan

7 kommentarer:

 1. Ja det är något visst med rosor. Vilken växtkraft och styrka att blomma och växa mitt i vintern! Dina bilder får mig att drömma om våren och varma kvällar. SNART är vi där. :-)

  SvaraRadera
 2. Anonym5:14 em

  Visst är det något visst med rosor!

  SvaraRadera
 3. Anonym12:13 em

  Ja, nog har vi fått en EU-anpassad vinter alltid....

  SvaraRadera
 4. Nä men vad tusan, nog trodde jag att det var kört för dina rosor! Undrar om dom får möta våren blommandes?

  SvaraRadera
 5. Kanske dom där rosorna på något outgrundligt sätt är besläktade med de maskrosor som kan väga både genom asfalt och betong.
  Livskraft mitt i vintern... Tankvärt.
  PS, Ditt recept på sallad kommer numera vara ett stående och återkommande inslag inte bara till julen. Det blev mycket uppskattat, även av gästerna
  Tack!

  SvaraRadera
 6. Det är nåt visst med rosor, det är vi alltså överens om. Dessutom är Jonas och jag helt eniga om att det är nåt viss med den där tyrolersalladen - kul att du gillade den!

  SvaraRadera