fredag, december 05, 2008

Påklädd – i en tredjedel ...

Nu är man avslöjad.
Obönhörligt.
Brittiska forskare har, så att säga, kollat kvinnors garderober – och hur de använder det som finns i dem.

Resultatet är glasklart: vi använder bara en knapp tredjedel av de där plaggen som hänger och trängs, som ligger i olika snyggt hopvikta högar, som pressats ner i redan fulla byrålådor.
Anledningen som man kommit fram till är att plagg som en gång varit älskade och i flitig användning ”gjort sitt”, bärarinnan har tröttnat, tycker att modet påbjuder andra kläder.
Men därifrån till att göra slag i saken och rensa bort är steget långt.

Detta är grundforskning som bär sannolikhetens absoluta prägel.
Jag är absolut en av de där damerna, även om jag inte ingår i undersökningen.
Och jag vet också väldigt väl varför det är på det här viset.
Kläderna och jag har inte längre samma storlek.
Dessutom vet jag varför jag inte kastat dem.

Jag hyser det fåniga och med största säkerhet helt fåfänga hoppet att vi ska komma överens igen.
Skulle detta mirakel inträffa betyder inte rådande trender ett skvatt: går jag i något jag hade för tio år sedan skulle jag glad och stolt gå ut i det där fullständigt omoderna plagget igen, i vissheten om att jag segrat över centimetrarna och kalorierna.
Men i väntan på det är jag exemplet som bekräftar teorin.

Och så stämmer ytterligare ett av undersökningens resultat in på mig, en liten tröst. Riktiga favoritkläder använder vi i ungefär tolv år.
Avser rimligen de där med resårmidja och rejäl rörelsevidd ...

Copyright Klimakteriehäxan

Källa: Daily Mail

7 kommentarer:

 1. Känner igen det också, fast under senare år har jag slängt mer, räknar med att det inte är modernt längre när jag är smal... nån gång om sådär 10 år...

  Under de allra senaste åren har jag mest bara kört svart - med sjalar i alla möjliga färger och kvaliteter, men garderoben är ändå rätt välfylld....

  SvaraRadera
 2. Det där stämmer nog för måååååånga, bl a mej. Det hade inte behövts några forskare för att konstatera det, bara en liten rundringning i bekantskapskretsen tror jag...

  SvaraRadera
 3. Det där med modern eller inte, det sätter jag mig över om jag får chansen - det vet jag, bestämt, för det har hänt. Fast det var lääänge sen nu.

  SvaraRadera
 4. Anonym10:24 em

  Visst är det så, ibland blir jag beklämd över mina många/välfyllda galgar och högar i garderoben - men faktiskt - de ger ju inte bara nostalgiglädje utan det där sköna hoppet också - ju. Nog ska vi komma i dem någon mer gång! Åtminstone ett och annat av dem... Låt oss tumma på det. Re-union afton om sisådär fem år. Inträdesbiljett - ett (el kanske fler) minst 10 år gammalt plagg på kroppen.... Promise.
  Ber att få återkomma!

  SvaraRadera
 5. Det stämmer här också. Jag har jättesvårt att göra mig av med de kläder jag sytt själv, speciellt om de blev extra bra. Jag har en jacka liggandes på vinden som jag aldrig kommer att komma i igen. Men kasta den, NEJ, det vore som att döda en god vän.....:-)

  SvaraRadera
 6. Anonym9:31 fm

  jamnen! det beror väl på fukt i garderoben? det är ett gammalt välkänt fenomen ,tom min mamma som skulle ha varit 90 sa det.

  SvaraRadera
 7. Jamen hur stora garderober HAR ni egentligen som kan hamstra sånt ni inte använder?

  Jag är nog inte normal:
  http://palegreenwoman.blogspot.com/2008/12/nu-r-jag-inte-kvinna-igen.html

  SvaraRadera