lördag, april 28, 2012

Det sa bara klick ...


Intressant vore det att veta hur många fotografier som tagits i Kungsträdgården i dag. Massor med människor i rörelse, med nyss utbetald lön på fickan, med underbart vårväder – och så, med perfekt timing, utslagna japanska körsbärsträd! Det kan väl knappast bli bättre!

Alla sorters kameror är i farten, stora tunga proffsiga saker, mobiltelefoner, små digitala apparater. Folk poserar med blommor, tar makrobilder (svårt eftersom det blåste en del), pussas under det rosa taket, äter glass, tar fler bilder, ur alla möjliga perspektiv. Det säger "klick" hela tiden, helt enkelt ...

Faktum kvarstår: Stockholms egen Cherry Blossom Festival är värd att föreviga, värd att ta till sig. Visst, det blommande trädet nere på vår gård är också vackert. Men någon masseffekt blir det inte.
Fast vitsipporna som nu brett ut sig som blomsterfält, de är inte dåliga de heller. Och björkens fina hängen är smällfulla och tunga av pollen som tyvärr får allergikerna på fall.

Men det går fort så här års. Vitsipporna håller väl ut längst. Körsbärsträden blommar högst en vecka om jag minns rätt. När den veckan är över tror jag björken är grön helt och hållet. Vilken energi, vilken livskraft, vilka njutningar! Klick!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Så rosa är det på Järntorget i Göteborg :)

  SvaraRadera
 2. Jag har missat körsbärsblommorna i flera år, tänk om jag skulle klara av att ta mig ner till Kungsträdgården i år! Även om det blåser för mycket för makrofotografering så är det ju en speciell känsla under det rosa taket.
  Tyvärr är jag drabbad av björkpollen och det känns att det är i full gång just nu. Men jag hoppas ändå att det inte går för fort just nu, vill gärna njuta av varje steg av denna årstid.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:40 fm

  Tack för underbara bilder från Kungsan! Skönt att få se utan att behöva andas in pollenet.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Åhhhh.... här ligger snön fortfarande kvar... Så här mycket har det inte varit till Valborg, som jag kan komma ihåg.
  Så underbart det ser ut med alla vackra blommor!

  SvaraRadera
 5. De är verkligen värda ett besök! Lite synd dock att det varar så otroligt kort tid.
  Och Wickan, det är så här års man glädjer sig åt att inte bo i Norrland ... har kompisar i Umeå som säger som du: mer än de kan minnas så här års! Fast misströsta inte, det blir väl er tur också.

  SvaraRadera