tisdag, april 03, 2012

Var och vart?

Det svenska aprilvädret är opålitligt, minst sagt. Rätt som det regnar kommer det en skur, och den är inte sällan både snö- och hagelbemängd. Strax därpå skiner solen och allt sträcker på sig, tulpanknoppar, människor, fåglar.

Men var är det i dessa dagar varmast i Europa? Var skiner solen mest sannolikt? Var kan havet rent av tänkas redan vara badbart, om än för väldigt för korta dopp? 
Det skulle kunna vara en plats i södra Spanien, till exempel. Fast svaret är ett annat, åtminstone om man får tro källorna just i dag.

En snabb research ger nämligen besked: det är Malta, den lilla ön i Medelhavet söder om Sicilien, den vi nästan bara hör talas om när det är fotboll eller när dess jury ska lämna sina röster i Melodifestivalen - eller möjligen när några toppgubbar i EU bestämt att hålla ett möte där, det är ju ändå ett medlemsland!
Sol, varmt och trivsamt, sägs det. Och nu är jag på väg dit! 

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Anonym1:16 em

  Hoppas resan går bra!
  Du kommer väl tillbaka?
  Trevlig påsk!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Oj! Lyckans dig:) Är det där alla ska träffas i påsk tro? Hade åkt ja med men jag jobbar:( Skickar hälsningar och ha nu en riktigt rolig och trevlig påsk!:) Kram

  SvaraRadera
 3. Jag fick reda på på tv att maltesiskan är nån sorts arabiska skriven med våra bokstäver.

  SvaraRadera
 4. k-häxan: Trevlig resa! Det är finfint på Malta.

  cecilia: Maltesiskan är såvitt jag minns en skön mix av arabiska, italienska och engelska. Och säkert ännu fler språk, eftersom ön är en plats som många folk har haft vägarna förbi på väg in i eller ut ur Medelhavet.

  SvaraRadera
 5. Ha en skön resa! Malta är fantastisk!

  SvaraRadera
 6. Låter underbart.

  SvaraRadera
 7. Hemma igen. Riktigt lyckad utfärd blev det! Kanske blir det också nån liten bloggrapport vad det lider.

  SvaraRadera