söndag, augusti 05, 2012

Ännu en skyltsöndag

Allt sedan den dag det blev möjligt att köpa en egen, högst personlig, registreringsskylt dyker de upp, som kärleksbevis till ett fordon, med större eller mindre insats av fantasi och kreativitet.

Att få skylta med namnet GULLIG måste vara en tiopoängare i ligan över avundsvärda plåtar, eller hur  det må vara söndag eller en alldeles vanlig vardag?
Möjligen blir du som jag en gnutta förvånad när du ser vilket fordon som fått detta ömhetsbevis av sin ägare. Den här maskinen, som förmodligen kallas lasttraktor eller något åt det hållet, fanns på Gammelvâla i Brunskog när den pågick som bäst (jag kommer att återkomma till den inom kort!).

Blir du nu sugen på att markera att exempelvis din bil är just din? Det är Transportstyrelsen som ombesörjer skyltarna. Priset är 6000 kronor och då får du en skylt att ha bak och en fram. Skylten/beteckningen är din i tio år.

Bloggprojektet Skyltsöndag är initierat av Pumita. Om du hänger på kan du väl lämna en länk bland kommentarerna!?

Nu har jag dessutom lagt till en liten ny etikett "skyltar".Klicka på den om du vill kolla vad jag skyltat med bakåt i tiden.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Haha, det var gulligt! Att skylta så, menar jag... har väl kanske inte riktigt samma vurm för fordonet som ägaren. ;)

  P.S. Vill bara poängtera att "min skyltsöndag" inte är någon fotoutmaning i ordets vanliga bemärkelse. Tackar förstås inte nej till om du vill länka (Tack så mycket!) men det är inte tvunget. Jag vill nämligen "vara fri och skylta när jag känner för det" istf att leverera en skylt varje söndag. Önskar dig och alla andra som eventuellt hakar på en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Absolut, Pumita - jag kommer heller inte att ha en skylt varje söndag, sån tur har man nog inte. Men passar det så passar det, och då är det ju kul om vi länkar till varann för vi unnar ju folk ett litet leende på söndan, inte sant?!

  SvaraRadera
 3. Hehe, gullig lasttraktor du hittat. Undrar hur man kommit på att betala pengar för att få ha en sådan skylt å ett sådant fordon. Och snökedjor har den också ser jag. De funkar kanske i sand och lera också.

  SvaraRadera
 4. Inte är det precis gullig jag associerar till! Kul skylt!

  SvaraRadera
 5. Tja, varför inte - lite smågullig är den kanske? :-)

  SvaraRadera