fredag, augusti 24, 2012

För offentliga medel

Det diskuteras ofta och med rätta hur offentliga medel, det vill säga våra skattekronor, används. Plötsligt har de gått till en överdådig personalfest på huvudstadens tjusigaste hotell, till en föga välmotiverad studieresa med lyxkant till andra sidan världen eller till en så kallad konferens där en pr-firma tjänat storkovan – ja ni känner igen just de här exemplen, alla tämligen nya.

Men ibland används skattemedlen på sätt som förhöjer livskvaliteten för medborgarna, om vi  bara öppnar ögonen.
Så förhåller det sig med den vårliga tulpanfloden längs en del av Stockholms gator. Och just nu exempelvis med de fantastiskt prunkande ”balkonglådor” som hänger på räcket till en gångbro vid Årstaviken.

Många är vi som flanerar där. Förhoppningsvis ser åtminstone de flesta hur vackert promenadvägen kantas. Ibland har någon tjusats så till den grad att plantor stulits och det blivit svarta hål i prakten – så inte i år, tack för det.
För även om detta betalas med offentliga medel betyder ju inte det att en skattebetalare kan ta tillbaka sin egen del av det som stadsträdgårdsmästaren (?) satsat …

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym1:26 em

  Vad är det för blommor? Verkligen fint!

  SvaraRadera
 2. Pelargon, tagetes, minipetunia - resten vet jag inget namn på!

  SvaraRadera
 3. bosse3111:13 fm

  Det är trevligt med lite balans när vi funderar på hur samhällets tjänare använder våra skattekronor.

  Det är oerhört glädjande att våra myndigheter anser sig ha mandat att sätta sprätt på en del slantar för att ge medborgarna vackra upplevelser med blomsterglädje av det slag som du förtjänstfullt fångat.

  Alltså, mera blommor för folket, mindre vräkiga tillställningar för tjänstemän och politiker!

  SvaraRadera
 4. och böcker får man inte heller stjäla från biblioteket

  SvaraRadera