torsdag, december 19, 2013

En vit jul?

Grönt ska bli årets julfärg, inte alldeles ovanligt. För trots att vi så ofta minns vår barndoms vita jular kan det ju inte ha varit snö varje år på den tiden heller, antar jag. Visst, det har hänt saker med vår miljö, men nog fick tomten komma knallande med sin säck på en lerig grusväg ibland, utan knarr under skorna och frost i skägget?

En sorts vithet som det moderna klimatet rätt ofta bjuder på så här i december, det är tjock, ja nästan ogenomtränglig dimma. Som på min bild ovan, tagen i Oslo för en vecka sedan. Det låg ett tunt snötäcke på marken också, men det har knappast överlevt.

Det går en människa långt där borta. Kanske är det jultomten? Går inte att se i tjockan. Men medan vi drömmer om en snötyngd jul kan vi ju fortsätta uppskatta skönheten som den vita dimman trots allt bjuder på.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Vi här på landet är innerligt glada över varje dag som det inte snöar. Hoppas det gröna håller i sig till juldagen när jag ska ut och åka bil vid sextiden på småvägar till julottan i Rönö, långt ut på Vikbolandet! En jul, när jag skulle spela där borta, var det så mycket snö att vi inte såg vägrenen utan fick köra efter snöpinnarna. Lyckligtvis var det bara vi som var ute och körde bil då :-).

  SvaraRadera
 2. Musikanta - jag förstår dig!!! För att inte tala om när det blir nödvändigt med snöskottning ...

  SvaraRadera
 3. Jag vill ha en vit jul inte grön!

  Vet inte om min kommentar i anden i flaskan gick fram det blev error.... :( så testar här igen!

  haha, ja ditt innehåll var lite annat, men verkligen anden i flaska, bokstavligt :)

  SvaraRadera