måndag, december 16, 2013

Isigt mitt i julrushen

Det fanns en tid då den stora Gallerian vid Hamn- och Regeringsgatan i Stockholm var värd ett besök bara för juldekorationen framför andra: år efter år "byggde" man en riktigt pampig julgran som bestod av julstjärnor, poinsettia, i krukor. Själva granen utgjordes av röda blommor, men vita julstjärnor hade placerats ut som "ljus". Resultatet var helt enkelt jättesnyggt.

Men så ett år blev det ingen blomstergran. Trodde jag gått dit för tidigt, men icke: hela advent försvann utan att granen dök upp. Kanske var det för komplicerat att vattna de många krukorna, kanske var det något annat som orsakade dödsdomen. Borta var den. Utan ersättare värd namnet.

I år finns ändå något som känns som en hygglig efterföljare. Eller vad säger ni om knippet av jätte-istappar? Trots att temperaturen bland butikerna gör kunderna svettiga i ytterplaggen medan de shoppar så ser det faktiskt lite vintrigt, nästan kallt ut. Kanske känner vi oss lite svalare bara genom att titta på de isiga skapelserna?

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Granen i Femman i Göteborg försvann tydligen för att vakten hittade ett älskande par under....

  SvaraRadera
 2. Jag har just kommit hem från Stockholm där jag besett NK:s julskyltning. Gallerian missade jag. Bra att jag fick se bild från den fina "skulpturen" i alla fall.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Anonym1:31 em

  Det är ju iaf inte slentrian över den här juldekorationen.

  Kulsprutan

  SvaraRadera