torsdag, februari 20, 2014

Så vitt man kan se

Hur det gått till vet jag inte riktigt, men jag har hamnat på sändlistan för någon sorts pr-företag som varje vecka skickar mail till en massa människor under stridsropet "Trevlig helg!".

I det senaste, som damp ner i min inbox i går, förkunnas att "februari är en vit månad". Och då syftar man enligt egen utsago inte direkt på alkoholintaget, utan mer allmänt på hälsobefrämjande åtgärder.
Det behöver inte heller handla om eventuell tillgång till snö, påpekas det.

Fast när jag vaknade i morse och tvingades inse att min lilla söta nyvaknade vintergäck nu gäckats av ett nytt snötäcke så ifrågasätter jag inte påståendet.
Februari är uppenbarligen att betrakta som en vit månad. Så vitt man kan se. Trots att gräsmattorna faktiskt hade hunnit börja skifta, om än väldigt diskret, i grönt.

Och visst är det trevligt med julkort, men så här sent ska de verkligen inte levereras! Trevlig helg får man önska ändå, både för egen och andras del. Trots att det bara är torsdag. Kanske hinner snön försvinna till helgen? I så fall tror jag den blir ännu trevligare!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym10:29 em

  Trevlig helg själv!

  SvaraRadera
 2. Snö kan komma i april, det bara att njuta :)

  Trist att inte fler hänger på bokgrejer, det som är så roligt! Jag är helt insnöad på litteratur... (jag kan uppdatera min blogg hos makens dator, men det är ganska omständigt, han har ju inte mina bilder heller)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker egentligen om när det är riktig vinter. Men då ska den komma när den ska och inte som i år hålla på att tveka och komma försent. Nu känns det som "bäst-före-datumet" på den här vintern redan är för sent så vi får väl hoppas att det har smält till helgen. Men det tror jag faktiskt att det har också. Det skulle väl bli 10 plusgrader i Stockholm på lördag? :-)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Anonym12:41 em

  OmstänDligt heter det,tant Hannele :)

  Snö i februari med +10C på väg låter som en trevlig variant.
  Vitt är jättefint när det är rent och kritvitt.

  Lenas syster

  SvaraRadera