fredag, maj 09, 2014

Feministiskt fönster

Det finns mycket som tyder på att feminismen har vårvind under vingarna. Stödet i valmanskåren för Gudrun Schyman och Feministiskt initiativ (men mest för Schyman om du frågar mig) rapporteras klart stigande. Inte svårt att förstå, partiets främsta talesperson är välformulerad, glasklar, målinriktad och dessutom har hon humor  fantastiska egenskaper för en politiker oavsett färg och övertygelse.

Så när Veckans fönster ska vara FEMINISTISKT blir det symboliskt värre här hos mej. Kvinnornas förkämpar är på väg uppför stegen, även om de inte syns så åtminstone bildligt talat ... Tror du att de når ända upp till den översta pinnen?

Återstår att se. Två val väntar, många brandtal hinner avlevereras innan dess. Låt mig citera samma fru Schyman som i en intervju fick frågan om hon tänkte elda pengar igen i sin valkampanj (hon gjorde det i Almedalen 2012).
Svaret lät inte vänta på sig.
-Jag ska inte elda pengar, jag ska elda massorna!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Tveksamt om de når upp. Det har verkligen inte hänt mycket på den fronten. Kvinnors jämställdhet alltså.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående talare..dessutom är ditt fönster fenomenalt tilltalande.

  SvaraRadera
 3. Jag tror precis som du att utan Gudrun hade F! nog inte dragit så många röster. Ja, för jag tror att de kommer att ta en hel del även om det är Soraya Post som är första kvinna på EP-listan.

  Tycker om din bild med den symbolik den resta stegen representerar. För visst talas det otroligt mycket mer om feminisism nu för tiden.

  Förresten, jag har faktiskt kvar mitt silvriga kvinnomärke i en låda någonstans. Tror jag ska rota fram det och putsa upp det. ;)

  SvaraRadera
 4. Anonym9:40 em

  Underbar tolkning, gillar hur du tänker. Tror det är dags för lite kvinnlig input i riksdagen, hellre det än mansgrisarna i sd.

  SvaraRadera
 5. det var också en tolkning, jag trodde det var sotare eller tomten

  SvaraRadera
 6. Fin och talande tolkning av veckans tema. Jag tror nog att den stegen hinner bli rejält rostig innan målet är nått med tanke på den långsamma takten i förändringsarbetet.Nu rostar förstås inte aluminium, så den stegen håller kanske innan översta steget är nått.

  SvaraRadera
 7. Anonym12:25 em

  nej tror inte de! Numera får man bada med kläder på in den kommunala badhuset. gömma ansiktet med metervis med tyg! Barnäktenskap!!!!!

  vi går baklänges

  al

  SvaraRadera
 8. Hörde om någon undersökning gällande kvinnor i chefspositioner och att det kommer att dröja över 50 år (!) innan vi nått jämlikhet mellan könen i styrelse- och chefsposter inom företag.
  Snudd skrämmande om det stämmer.
  Så symbolen med din stege (snygg tolkning) är nog betydligt högre och längre, om du förstår hur jag tänker.
  Lustigt, det verkar som stegen har vuxit fast där vid husfasaden.

  SvaraRadera
 9. Snygg symbolisk tolkning! Och jag hoppas hoppas hoppas det går hela vägen den här gången!

  SvaraRadera
 10. En annan som varit med ett bra tag måste tyvärr säga att jag tycker det "gått bakåt" detta med jämlikhet/feminism. Det är långt till jämställda löner, kvinnor i ledande positoner osv....tyvärr!

  SvaraRadera