onsdag, oktober 19, 2016

Vem borde jag ha satsat på?

På Broadway i New York där skräpaffärer ligger på rad finns president Barack Obama som en liten plastgubbe. 

Nu har han också sällskap av de två som vill ta över hans jobb: partikamraten Hillary Clinton (i typisk byxdress) och republikanen Donald Trump (främst identifierad av frisyren). Ingen av dem är särskilt lik sin förebild. De kostar 20 dollar, ungefär 200 kronor, styck.

Om några veckor har en av dem förmodligen stigit i värde medan den andra figuren möjligen går på rea. De som till äventyrs köpt förloraren ....

Läs hela texten, ännu ett litet resultat av min USA-resa nyligen, på Nyfiken Grå, en nättidning för 60+are. Gratis, absolut. Clinton och Trump i plast fick man däremot köpa. Jag nöjde mig med att fotografera, fast i eftertankens kranka blekhet var det kanske lite korkat. Kan ju betraktas som en "once-in-a-lifetime"-souvenir ... Om du kommenterar och delar vidare är det roligt!

Inatt är det dessutom dags för den tredje och sista debatten mellan de två. Råkar jag vakna tittar jag nog, åtminstone en stund. De senaste opinionsmätningarna ger Clinton ett försprång, men det går ju inte att lita på. Jag ställde en fråga till mannen som sålde de här plastfigurerna vem av kandidaterna som s a s "gick bäst" och han svarade Trump direkt. Också en väljarundersökning, eller hur?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Hela det amerikanska presidentvalet är ju ett stort skämt! Jag har försökt att lyssna till argumenten som Trump-anhängarna ger till sitt val, men förstår fortfarande ingenting.
  Angående lampor: ja vad ska man göra, det finns ju inga "riktiga" glödlampor kvar att köpa, oavsett vilken sort man nu väljer så är de dyra och matta! Ha en fin onsdag, dimman ligger tät över nejden

  SvaraRadera
 2. Skräpaffärer kan vara roliga, där hittar Lasse Åberg sina bästa souvenirer - som hamnar i Antikrundan så småningom...

  SvaraRadera
 3. Paola - men det är ju inget skämt ....
  Hannele - jag skulle naturligtvis ha köpt alla tre. Obama också alltså.

  SvaraRadera
 4. Obama skulle pryda min bokhylla fint... köpte du ingen??

  SvaraRadera
 5. Hannele - nä jag gjorde ju inte det. Ångrar det i efterhand men det är så dags nu ... köpte t-shirt med Hillary dock.

  SvaraRadera
 6. Jag har delat artikeln på Facebook - hoppas att många läser den.
  Ingrid

  SvaraRadera